Dziwne dzwięki przy ruszaniu na maksym. skręconych kołach
Dziwne dzwięki przy ruszaniu na maksym. skręconych kołach
Niedawno nabyłem A6 C7 quattro 245 km. Wszystko chodzi ok tylko jak mocno skręcę koła to z zawieszenia wydobywa się dziwny dźwięk - jakbym jechał po tarce. Po wyprostowaniu kół i przy jeździe na trasie nic nie słychać. Sprzedający zapewniał mnie, że występuje to tylko na oponach zimowych i tak jest w każdym quattro. Nie chce na razie wymieniać opon na letnie, ale trochę ten dźwięk mnie niepokoi. Czy w Waszych pojazdach tez tak jest czy czeka mnie jakiś większy wydatek ?
[ Dodano: 2016-03-14, 15:40 ]
Dzisiaj wymieniłem koła na letnie - niestety dźwięk pozostał.
Może doradzicie jakiś serwis Olsztyn lub Trójmiasto ?
[ Dodano: 2016-03-14, 15:40 ]
Dzisiaj wymieniłem koła na letnie - niestety dźwięk pozostał.
Może doradzicie jakiś serwis Olsztyn lub Trójmiasto ?
Byłem w międzyczasie w dwóch serwisach - jednym autoryzowanym drugim nie i powiedziano mi, że tak w quattro tak jest i żebym się nie przejmował. Lekkie burczenie , szczególnie przy cofaniu na skręconych kołach to normalka. jednak mnie dalej to niepokoi - może inni użytkownicy Audi Quattro wypowiedzieliby się jak jest u nich.
[ Dodano: 2016-05-05, 21:34 ]
Następny autoryzowany serwis Audi tym razem w Trójmieście stwierdził że to chyba brak oleju w torsenie lub jego uszkodzenie. Dalej mętlik. Może ktoś miał podobny przypadek ?
Następny autoryzowany serwis Audi tym razem w Trójmieście stwierdził że to chyba brak oleju w torsenie lub jego uszkodzenie. Dalej mętlik. Może ktoś miał podobny przypadek ?
Jak bywasz w GD to moze sprobuj u Macka w MW Motorline !derek64 pisze:Byłem w międzyczasie w dwóch serwisach - jednym autoryzowanym drugim nie i powiedziano mi, że tak w quattro tak jest i żebym się nie przejmował. Lekkie burczenie , szczególnie przy cofaniu na skręconych kołach to normalka. jednak mnie dalej to niepokoi - może inni użytkownicy Audi Quattro wypowiedzieliby się jak jest u nich.
Bylo 1009 KM a juz jest 1183 w GARAGE - łacznie
i jeszcze urosnie 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Podaj numer VIN (może być wysłany na PW), to sprawdzę co i jak, bo według auta z profilu, to w sumie nic nie wiadomo
.
[ Dodano: 2018-08-25, 20:56 ]
Akurat w s-tronicu torsen jest zalany tym samym olejem co reszta skrzyni. Więcej na ten temat już pisałem w tym poście:
audi-a6-c7-skrzynia-biegow-vt84368.htm#827421

[ Dodano: 2018-08-25, 20:56 ]
Akurat w s-tronicu torsen jest zalany tym samym olejem co reszta skrzyni. Więcej na ten temat już pisałem w tym poście:
audi-a6-c7-skrzynia-biegow-vt84368.htm#827421