Kod Błędu P162400 - proszę o pomoc
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Kod Błędu P162400 - proszę o pomoc
Witam.
Drodzy Koledzy potrzebuje pomocy zakupiłem dość nie dawno A6C7 3.0 TFSI + tiptronic r.2012
i wyskoczył mi dziwny błąd, pisze dziwny bo na jego temat nie znalazłem nic, dodatkowo powiem iż zakupiłem sobie małe urządzonko do sprawdzania i kasowania błędów SKANER DIAGNOSTYCZNY V-SCAN VAG5053 i ok. znajduje błąd usuwa go ale po uruchomieniu silnika ponownie się pojawia check i ten sam błąd.
Opis błędu - P122400 Requirement - malfunction lamp on active - active /static
Będę wdzięczny za pomoc
Drodzy Koledzy potrzebuje pomocy zakupiłem dość nie dawno A6C7 3.0 TFSI + tiptronic r.2012
i wyskoczył mi dziwny błąd, pisze dziwny bo na jego temat nie znalazłem nic, dodatkowo powiem iż zakupiłem sobie małe urządzonko do sprawdzania i kasowania błędów SKANER DIAGNOSTYCZNY V-SCAN VAG5053 i ok. znajduje błąd usuwa go ale po uruchomieniu silnika ponownie się pojawia check i ten sam błąd.
Opis błędu - P122400 Requirement - malfunction lamp on active - active /static
Będę wdzięczny za pomoc
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez libra, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
Tak, też dziś zrobię, podjadę do jakiegoś warsztatu, i dam znać co tam wyjdzie
[ Dodano: 2018-08-05, 20:52 ]
Witam, pod podłączeniu pod kompa wyskoczył następujący błąd P2755 - Chłodnica płynu skrzyni biegów- Wysoki sygnał
Trochę szperałem po necie i za dużo nie znalazłem na ten temat, pytanie czy ktoś z forumowiczów miał podobny błąd lub sytuację i może coś doradzić od czego zacząć aby zlikwidować ten błąd.
Dodam iż po usunięciu błędu po jakimś czasie się ponownie zaświeca i jest to raczej sytuacja przy odpalaniu silnika
Będę wdzięczny za sugestię/ pomoc w rozwiązaniu problemu, fajnie by było jak by ktoś polecił jakiś dobry warsztat w warszawie gdzie mogę w zaufaniu pozostawić auto.
[ Dodano: 2018-08-05, 20:52 ]
Witam, pod podłączeniu pod kompa wyskoczył następujący błąd P2755 - Chłodnica płynu skrzyni biegów- Wysoki sygnał
Trochę szperałem po necie i za dużo nie znalazłem na ten temat, pytanie czy ktoś z forumowiczów miał podobny błąd lub sytuację i może coś doradzić od czego zacząć aby zlikwidować ten błąd.
Dodam iż po usunięciu błędu po jakimś czasie się ponownie zaświeca i jest to raczej sytuacja przy odpalaniu silnika
Będę wdzięczny za sugestię/ pomoc w rozwiązaniu problemu, fajnie by było jak by ktoś polecił jakiś dobry warsztat w warszawie gdzie mogę w zaufaniu pozostawić auto.
-
- Forum Audi A6 / A7
Dziękuje za pomoc i sugestie.
Mam jeszcze jedno pytanie bo czytam na forum o wymianie oleju/płyny w skrzyniach, mam skrzynie Tiptronic i auto z przebiegiem 49 tyś, - jedni piszą że się nie wymienia oleju w tych skrzyniach drudzy że wymieniają - pytanie co lepsze czy wymieniać co 60-80 tyś czy się nie dotykać, ,
Będę wdzięczny za poradę
a i czy ktoś może polecić jakiś dobry warsztat w warszawie lub okolicach
Mam jeszcze jedno pytanie bo czytam na forum o wymianie oleju/płyny w skrzyniach, mam skrzynie Tiptronic i auto z przebiegiem 49 tyś, - jedni piszą że się nie wymienia oleju w tych skrzyniach drudzy że wymieniają - pytanie co lepsze czy wymieniać co 60-80 tyś czy się nie dotykać, ,
Będę wdzięczny za poradę
a i czy ktoś może polecić jakiś dobry warsztat w warszawie lub okolicach
-
- Forum Audi A6 / A7
Tak wiem jest z USA, sprowadzony po małym dzwonku, ogólnie rok czasu szukałem 3.0 w benzynie z niewielkim przebiegiem i udało się, naszych polskich jest bardzo bało a z zagranicy nikt nie ściąga bo za duże cło/akcyza
[ Dodano: 2018-08-05, 21:45 ]
Pytanko mam jeszcze czy ten zawór dostane bez większego problemu czy tylko ASO
[ Dodano: 2018-08-05, 21:45 ]
Pytanko mam jeszcze czy ten zawór dostane bez większego problemu czy tylko ASO
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ma on oznaczenie 4H0 121 671 D i w ASO kosztuje prawie 500 zł. Z tego co patrzymałem, to nie ma zamienników, ale możesz poszukać używki po niskim przebiegu. Nie musi być koniecznie od A6, ponieważ montowany jest on w większości modeli grupy VAG. Przykręcony jest on z lewej strony skrzyni do sanek. Sprawdź też wtyczkę oraz wiązkę.
https://allegro.pl/listing?string=%224H ... i-1-4-0725
Dla pewności numeru możesz przesłać mi VIN, ale na 99,99% oznaczenie zaworu jest dobre.
[ Dodano: 2018-08-05, 21:57 ]
Ogólnie ten zawór steruje przepływem płynu przez chłodnicę oleju skrzyni.
https://allegro.pl/listing?string=%224H ... i-1-4-0725
Dla pewności numeru możesz przesłać mi VIN, ale na 99,99% oznaczenie zaworu jest dobre.
[ Dodano: 2018-08-05, 21:57 ]
Ogólnie ten zawór steruje przepływem płynu przez chłodnicę oleju skrzyni.
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki za link do Allegro, przeglądam właśnie aukcje i tak się zastanawiam czemu są takie mega różnice cenowe jedni za używkę biorą 30 zł a drudzy 200 zł dla przykładu wszedłem na jedną z pierwszych aukcji
https://allegro.pl/tiguan-ii-5na-zawor- ... 43283.html
i zawór kosztuje 13 zł i to jeszcze prawie nowy, głupie pytanie- kupić te czy inny za 150 zł bo droższy będzie lepszy trochę już głupieje
https://allegro.pl/tiguan-ii-5na-zawor- ... 43283.html
i zawór kosztuje 13 zł i to jeszcze prawie nowy, głupie pytanie- kupić te czy inny za 150 zł bo droższy będzie lepszy trochę już głupieje
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Akurat w tym przypadku koleś zarabia na przesyłce, ponieważ 40 zł to jednak trochę za dużo
. Poszukaj jakiś do 100 zł z przesyłką.
Niektórzy mają niską cenę, bo tego jest dość sporo na allegro, więc lepiej sprzedać taniej i sprzedać niż ma leżeć na magazynie. Inni z kolei wiedzą po ile jest ten zawór w ASO, więc podnoszą cenę, a jak pochodzi od jakiegoś rzadkiego auta, np. RS6, to już w ogóle
.

Niektórzy mają niską cenę, bo tego jest dość sporo na allegro, więc lepiej sprzedać taniej i sprzedać niż ma leżeć na magazynie. Inni z kolei wiedzą po ile jest ten zawór w ASO, więc podnoszą cenę, a jak pochodzi od jakiegoś rzadkiego auta, np. RS6, to już w ogóle