MMI Audi A6 C6 - 2G, 3G, MMI high.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2011
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Napisz do kolegi shaqal, który na pewno Ci pomoże, a że masz do niego blisko, to możesz nawet do niego podjechać . W razie czego na fb ma podany numer telefonu.
profiles/12905.htm
profiles/12905.htm
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: 2G, 3G, MMI high
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Hej!
Witam. Dziękuję za info. Przydało się. Faktycznie, dowiedziałem się, że z tym monochromatycznym 2G nic nie zrobię. Zamiana na kolorowy kosztowałaby 2500 PLN. Nie znam żadnych szczegółów (co to byłby za typ i jakie zyskałbym funkcje oraz możliwości) ponieważ mój rozmówca i ewentualny wykonawca był bardzo niecierpliwy w rozmowie telefonicznej (chyba nie miał czasu). Troszkę to mało wiedzy, zważywszy na to, iż nie chodzi tu o 250 zł tylko o 2,5 tysiąca. Za takie pieniądze ja osobiście nie traktowałbym potencjalnego klienta jak natręta, ale co tam... zawsze to jakieś dodatkowe życiowe doświadczenie...
Pozostało mi tylko zbierać kasę i dowiedzieć się czegoś więcej odnośnie uzyskania ewentualnych nowych możliwości tej inwestycji. Jeszcze raz dziękuję za wsparcie i pomoc
Witam. Dziękuję za info. Przydało się. Faktycznie, dowiedziałem się, że z tym monochromatycznym 2G nic nie zrobię. Zamiana na kolorowy kosztowałaby 2500 PLN. Nie znam żadnych szczegółów (co to byłby za typ i jakie zyskałbym funkcje oraz możliwości) ponieważ mój rozmówca i ewentualny wykonawca był bardzo niecierpliwy w rozmowie telefonicznej (chyba nie miał czasu). Troszkę to mało wiedzy, zważywszy na to, iż nie chodzi tu o 250 zł tylko o 2,5 tysiąca. Za takie pieniądze ja osobiście nie traktowałbym potencjalnego klienta jak natręta, ale co tam... zawsze to jakieś dodatkowe życiowe doświadczenie...
Pozostało mi tylko zbierać kasę i dowiedzieć się czegoś więcej odnośnie uzyskania ewentualnych nowych możliwości tej inwestycji. Jeszcze raz dziękuję za wsparcie i pomoc
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2016
- Silnik: 3.0 TDI 320KM
- Kontakt:
gdybyś miał zmieniać i płacić taką forsę, to tylko na 3GHigh, albo 3GPlus. przykładowo 3GHigh w częściach wychodzi tak;
- jednostka Navi MMI - ok.600pln
- tuner - ok.500pln
- wyświetlacz z ramką i przełącznikami 300-400pln
- panel sterujący - 300pln
- Gateway - 150pln
Do tego dojdzie trochę instalacji el., robocizna i CP.
- jednostka Navi MMI - ok.600pln
- tuner - ok.500pln
- wyświetlacz z ramką i przełącznikami 300-400pln
- panel sterujący - 300pln
- Gateway - 150pln
Do tego dojdzie trochę instalacji el., robocizna i CP.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: predki
- Rocznik: 2012
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Skrzynia: S-tronic
jak masz wzmacniacz z tyłu auta to juz jest lepiej . przejscie z czerwonego mmi basic jest proste nie ma duzo roboty w bagazniku masz swiatłowod w schowku swiatłowod nie trzeba nic ciagnac tylko przejsciowki porobic sam robiłem to wiem
Było Audi80 b2 2.0 litra PB
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
było Audi a6 c6 2,4 pb
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
było Audi a6 c6 2,4 pb
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: hmm?
- Moje auto: Inne
- Rocznik: 2022
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
- Kontakt:
Niestety, ale jak ktoś dzwoni i przez 2 minuty opowiada o koledze szwagra bracie i o tym że jakiś warsztat czegoś nie potrafi to trzeba przyspieszyć rozmowęTroniusz pisze:Hej!
Witam. Dziękuję za info. Przydało się. Faktycznie, dowiedziałem się, że z tym monochromatycznym 2G nic nie zrobię. Zamiana na kolorowy kosztowałaby 2500 PLN. Nie znam żadnych szczegółów (co to byłby za typ i jakie zyskałbym funkcje oraz możliwości) ponieważ mój rozmówca i ewentualny wykonawca był bardzo niecierpliwy w rozmowie telefonicznej (chyba nie miał czasu). Troszkę to mało wiedzy, zważywszy na to, iż nie chodzi tu o 250 zł … tylko o 2,5 tysiąca. Za takie pieniądze ja osobiście nie traktowałbym potencjalnego klienta jak natręta, ale co tam... zawsze to jakieś dodatkowe życiowe doświadczenie...
2,5 tysiąca to cena za przejście na 2G high z kolorowym ekranem.
3,5 tysiąca można celować w 3G High.
5-5,5 tysiąca można celować w 3G plus.
Zaraz ktoś napisze, że można zrobić taniej. Jeśli ktoś montuje w garażu i robi to okazjonalnie to pewnie tak, jeśli ktoś musi ponieść koszty działalności, pracuje na legalnych softach i kupuje legalne części to trzeba liczyć takie koszty.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: 2G, 3G, MMI high
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
Nie opowiadałem nic "o tym, że jakiś warsztat czegoś nie potrafi". Widać jak słuchałeś, bo z tej rozmowy zapamiętałeś tylko słowo "warsztat". Nie przekręcaj pan i nie dokładaj. Pewnie nastawiłeś się, że będę używał profesjonalnych nazw oraz fachowych zwrotów i dlatego nic nie zrozumiałeś. Szanuję ludzi, którzy mają jakąś wiedzę na dany temat, ale tylko tych, którzy oprócz tego mają klasę. Mało, że zachowałeś się pan po chamsku przerywając mi co kilka sekund i licząc je oraz wypominając ile to już sekund minęło, to na dodatek obrażasz mnie tu na forum robiąc ze mnie kompletnego idiotę. Może jestem głupi, ale nie aż tak jak to opisujesz. Mimo wszystko bardzo mi pomogłeś. Pozdrów brata szwagra i jego kolegę. Miłego dzionka życzęshaqal pisze:Niestety, ale jak ktoś dzwoni i przez 2 minuty opowiada o koledze szwagra bracie i o tym że jakiś warsztat czegoś nie potrafi to trzeba przyspieszyć rozmowę
Re: [ A6 C6] Jakie Navi mam 2G, 3G, MMI high?
Witam
Panowie jakie to mmi? I jak z BT czy wystarczy poszperać w sofcie czy trzeba dokupić moduł
Panowie jakie to mmi? I jak z BT czy wystarczy poszperać w sofcie czy trzeba dokupić moduł
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: hmm?
- Moje auto: Inne
- Rocznik: 2022
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
- Kontakt:
Re: [ A6 C6] Jakie Navi mam 2G, 3G, MMI high?
Można uruchomić
Re: MMI Audi A6 C6 - 2G, 3G, MMI high.
Moze komus sie przyda
najpierw trzeba odblokować ukryte menu (potrzebny VCDS):
..............
Ups! Strona nie znaleziona.
najpierw trzeba odblokować ukryte menu (potrzebny VCDS):
..............
Ups! Strona nie znaleziona.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jan
- Rocznik: 2009
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Paliwo: Benzyna
Odświeżam z innym pytaniem, ale jakoś w temacie..
Mam w C6 mmi3g high i chciałbym sobie posłuchać czegoś lepszego niż mp3, czy jest jakaś aktualizacja, żeby to ustrojstwo czytało .flac, czy .wav?
dzięki za info z góry
Mam w C6 mmi3g high i chciałbym sobie posłuchać czegoś lepszego niż mp3, czy jest jakaś aktualizacja, żeby to ustrojstwo czytało .flac, czy .wav?
dzięki za info z góry
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2018
- Silnik: 2.0 TFSI 252KM
- Napęd: RWD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna
Witam, podpinam sie pod post, potrzbuje pomocy jaka mam wersje mmi 2g czy 3g, auto ze stanow brak polskiego menu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Hubert
- Silnik: 2.0TDI 140KM
Po 1 to masz mib2, a po 2 to nie ten dział. Ty masz a6 c7 a temat dotyczy a6 c6.
A tu masz jak rozszyfrować jaka wersja mmi.
MMI 2G: SW: XX-XX XX.X.X XXXX
MMI 3G Low/Basic: BNav_XX_XXXXX
MMI 3G High: HNav_XX_XXXXX
MMI 3G+: HN+_XX_XXXXX or HN+R
MMI RMC: RMC_XX_XXXXX
MMI Mib1: MHIG_XX_XXXX
MMI Mib2: MHI2_XX_XXXX
MMI MSTD: MSTD_XX_XXXX
Moje daily: Audi A6 C6 2006 2.0 TDI BRE "420k km na blacie"
Taty: 2017 SQ7 4M 4.0 V8 TDI CZAC
Nowy nabytek: Q5 8R 2.0 TDI CNHA
Taty: 2017 SQ7 4M 4.0 V8 TDI CZAC
Nowy nabytek: Q5 8R 2.0 TDI CNHA
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Karol
- Rocznik: 2010
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Cześć!
Proszę i pomoc. Posiadam a6 z 2010 i wersja MMI BBT_EU_P0020_D1 płyta i 2 sloty SD i jakaś skrzynka z lewej strony bagażnika . Kolorowy ekran.
Jaki kupić adapter Bluetooth aby pasował do mojego systemu? I gdzie go wpiąć ? Oraz w jakim formacie nagrywać Audi aby odtwarzało z karty SD bo narazie nie widzi lub mówi że nie obsługuje.
Proszę i pomoc. Posiadam a6 z 2010 i wersja MMI BBT_EU_P0020_D1 płyta i 2 sloty SD i jakaś skrzynka z lewej strony bagażnika . Kolorowy ekran.
Jaki kupić adapter Bluetooth aby pasował do mojego systemu? I gdzie go wpiąć ? Oraz w jakim formacie nagrywać Audi aby odtwarzało z karty SD bo narazie nie widzi lub mówi że nie obsługuje.