Jestem posiadaczem A6 c5 4.2 ARS. Na forum znalazłem się dzięki problemowi z moją A6. Mam ją od ok 2 miesięcy i ciągle ten sam problem. Padł przepływomierz który miał inne nr niż powinien. Teraz założony zamiennik na którym wywala błąd za niskiego napięcia, a na Bosch po regeneracji (nowym) o odpowiednich nr pokazuje za wysokie napięcie. Chciałbym poprosić kogoś z okolic Krakowa o podmianke działającej części.
[ARS 4.2 299 KM] Podmianka przeplywomierza Kraków
-
maniekstopro
- Forum Audi A6 / A7

[ARS 4.2 299 KM] Podmianka przeplywomierza Kraków
Cześć wszystkim
Jestem posiadaczem A6 c5 4.2 ARS. Na forum znalazłem się dzięki problemowi z moją A6. Mam ją od ok 2 miesięcy i ciągle ten sam problem. Padł przepływomierz który miał inne nr niż powinien. Teraz założony zamiennik na którym wywala błąd za niskiego napięcia, a na Bosch po regeneracji (nowym) o odpowiednich nr pokazuje za wysokie napięcie. Chciałbym poprosić kogoś z okolic Krakowa o podmianke działającej części.
-
maniekstopro
- Forum Audi A6 / A7

Właśnie wiem, że inne numery. Zamiennik kupiony Stark (wiem, że dziadostwo, ale sprzedawca z autodoc zapewniał, że jak nie będzie działać to nie ma problemu ze zwrotem lub reklamacja... Kłamał, bo nie chcą uznać). Bosch z numerem 0280218015,regenerowany (na obudowie był właśnie inny nr niż na naklejce poregeneracyjnej. Dlatego chcę ostatecznie sprawdzić czy to napewno przeplywka i czy będzie działać.
-
mat1324
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Do Twojego silnika przeznaczony jest przepływomierz 077133471G. Spróbuj kupić używkę na allegro
.
https://allegro.pl/listing?string=%2207 ... i-1-4-0329
https://allegro.pl/listing?string=%2207 ... i-1-4-0329
-
maniekstopro
- Forum Audi A6 / A7

Kupiłem używany przepływomierz z dobrymi numerami i auto dalej szarpie i wywala błąd. Sprawdzałem wszystkie wtyczki itp. Jedyne co zauważyłem to sterownik silnika jest baardzo gorący. Wyciągnąłem go, ale nie jest nadpalony ,ani nie śmierdzi spalenizną. Gdzie szukać usterki, bo już 3 przepływomierz i wszystkie mają taki sam objaw i błąd.
-
maniekstopro
- Forum Audi A6 / A7

Właśnie o to chodzi, że go otwierałem. Ostatnio wymieniłem kostkę od przepływomierza, bo miała pęknięty plastik w środku. Niestety cały czas to samo. Przerywa od ok 4 tyś. obrotów. maksymalny przepływ wg VCDS to ok 160, a powinno być ok 240. Na wszystkich przepływomierzach były takie same wartości. Macie jakieś pomysły?
Przy wymianie wtyczki w wiązce do przepływomierza był jeden nie podłączony przewód( ciemno brązowy), wiecie do czego on może być?
Przy wymianie wtyczki w wiązce do przepływomierza był jeden nie podłączony przewód( ciemno brązowy), wiecie do czego on może być?