borykam sie z problemem od prawie 2 lat, szukam i nie moge dojsc czym jest spowodowana kopcenie raczej w 99% przy wypalaniu dpf bo to raczej tym sie objawia bialy dym.
CO jakis czas mniej wiecej co 200km mam taka sytacje bialy dym za autem i to raczej wypalanie dpf ale czemu dym?( bialy dym tylko na rozgrzanym silniku i przy duzych obrotach , nie ustaje do czasu przegonienia dobrze auta) wtryski dobre sprawdzane pare razy ! kontrolka dpf nie zapala sie , ale kiedys gdy zaczął dymic zgasilem auto na chwile, zapalilem przejechałem spokojnie pare km oczywisie dym za autem pojawil sie i drugi raz zgasilem , ponownie zapaliem i zapalila sie kontrola dpf w tedy na autostrade duze obroty 5 km i po problemie. Mialem tez inna sytuacje : rezerwa w baku i znowu bialy dym ja na autostrade 10 , 20 km i caly czas dym i ok podjechalem na stacje zatankowalem i znowu na autostrade, nawet nie 2 km i po problemie

czemu ten bialy smierdzacy dym?? ktos pomoze ? co zrobic? wymiana dpf?? moze cos z kolektorem ssacym bo to tez slyszalem hmm?