[A6 C6 BMK] wymiana wtrysków ?
tylko mam takie coś i jest tam kodowanie https://allegro.pl/skaner-diagnostyczny ... l#imglayer
numery wtrysków znajdują sie na górze
numery wtrysków znajdują sie na górze
Walczyłem z tym samym problemem smrodu spalin, uporałem się z tematem.artex pisze:Od ok pół roku wyczuwam smród spalin, najczęściej podczas wolnej jazdy po mieście i postoju np na światłach.
Jesli chodzi o stan oleju to nie przybywa, chyba że go zrzera w jakimś stopniu i poziom jest taki sam😁
Podpiąłem dzis vcds i tak to wygląda jak poniżej. Jesli ktoś ma ochotę zerknąć, to proszę o opinie.
1. Wymiana EGR razem z chłodnicą spalin i najważniejszą rzeczą "klapką przełączającą" , która zmienia przepływ spalin przez chłodnicę lub pomijając chłodnice . Robi się nieszczelność na osi tej klapki i spaliny uciekają do komory silnka.
2. Wymiana podkładek pod wtryskami + oringi na wtryskach
3. Ostatnia rzecz to od-olejacz "odma" znajdujący się obok filtra oleju , pod chodnicą spalin . Pękła uszczelka w środku i spaliny razem z olejem wydobywały się na zewnątrz.
TIP: Z uwagi ,że w ASO ten kawałek plastiku kosztuje ~600 pln , a używane zawory pasujące wg. ETKI do ASB i BMK to już "złom" zakupiłem używany zawór z nowszego silnika o 4-literowym oznaczeniu. Pasuje idelanie , oringi są takie same i w dodatku ma poprawioną konstrukcję względem starszych .
Oddziela olej od spalin na zasadzie zawirowań spalin , stary zawór miał po prostu 3 rurki w srodku (sam nie wiem jak mialo to skutecznie działać)