[A6 C4] listwy drzwi dolne
[A6 C4] listwy drzwi dolne
Cześć, mam pytanie odnośnie zakupu nowych listew jak w temacie. W stare listwy podeszły wodą ( i zeżarło metalowe ich zbrojenie). Odstają na końcach i wygląda to dość makabrycznie. Zastanawiałem się nad zakupem Ori ale nigdzie nie mogę znaleźć. Przeglądając rynek wtórny listwy są tyle, że zbrojenie zatopione w gumie też zaczyna już chrupać po naciśnięciu. Jedyną alternatywą jest chyba allegro. Tu rodzi się moje pytanie czy macie jakieś doświadczenia z zakupem zamienników listw z allegro do avanta? Nie chce kupić i potem pluć sobie w brodę, że nie są dobrze spasowane czy że towar 2 jakości.
pozdrawiam
pozdrawiam
Stare listwy trzeba zdjąć, wysunąć lub po prostu zerwać tylko tak żeby nie pourywać zaczepów bo te które są dołączone do nowych listew są raczej kiepskiej jakości i szybko odpadają więc trzeba się postarać żeby zostały oryginalne zaczepy :!: :!: :!:
Przed montażem nowych listew trzeba dobrze wyczyścić zaczepy i całą długość drzwi w których montowane są listwy, następnie przed wsunięciem nowej listwy najlepiej posmarować zaczepy czyś śliskim np wd40, płyn do mycia naczyń itp.
I teraz najważniejsza czynność czyli wsunięcie nowej listwy co wykonujemy otwierając drzwi i wsuwając listwę od tyłu drzwi, wymaga to trochę siły i trzeba uważać żeby nie ugiąć listwy
bo będzie kicha, czasem na koniec trzeba listwę dobić
przy pomocy młotka i drewienka.
te listwy z allegro wyglądają jak oryginalne a nawet lepiej bo nie są pourywane i pogięte :lol: :lol: :lol: :lol:
ÂŻyczę wszystkim powodzenia i mam nadzieję że komuś pomogłem
Przed montażem nowych listew trzeba dobrze wyczyścić zaczepy i całą długość drzwi w których montowane są listwy, następnie przed wsunięciem nowej listwy najlepiej posmarować zaczepy czyś śliskim np wd40, płyn do mycia naczyń itp.
I teraz najważniejsza czynność czyli wsunięcie nowej listwy co wykonujemy otwierając drzwi i wsuwając listwę od tyłu drzwi, wymaga to trochę siły i trzeba uważać żeby nie ugiąć listwy

te listwy z allegro wyglądają jak oryginalne a nawet lepiej bo nie są pourywane i pogięte :lol: :lol: :lol: :lol:
ÂŻyczę wszystkim powodzenia i mam nadzieję że komuś pomogłem

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2009, 16:16 przez gofer1234, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- mastacrx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2.2 230KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
a jak długo je masz? przeżyły zimę? spinki kupowałeś w ASO? Jaka cena?syper pisze:osobiście kupiłem sam na allegro i chwalę
http://moto.allegro.pl/search.php?strin ... &country=1
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- mastacrx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2.2 230KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
ale nie ma już tego sprzedającego u którego kupowałeś?
Moja była: Audi 100 C4 Avant 2.8 AAH Quattro.
Zapraszam na forum Audi A7 .
Zapraszam na forum Audi A7 .
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7