Witam.kolego. z racji tego że nie znalazłem takiej sytuacji na forum,pozwalam sobie założyć temat i poprosić o pomoc.
JAK kupiłem moja furtkę. Pdc nie dzialalo wogule.wymieniłem 3 z 4 czujnikow i moduł żebym mi wizualizacja dzialala.wymieniałem juz czujniki ze 2 razy dalej to samo
Przepalajace sie czujniki pdc
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Cykanie czujnika nie zawsze oznacza że jest sprawny. Poprzez VCDS można to na 100% sprawdzić.
Wchodzę w moduł Parktronika (u mnie 76). Tam wchodzę w Bloki pomiarowe (Meas. Blocks) (u mnie 08). Tam na kanałach 1 i 6 widzę jak działają poszczególne czujniki. W kanale 1 podawane są w kolejnych czterech okienkach odległości czujnika od przeszkody (u mnie do 255 cm) a na kanale 6 czas oscylacji w ms. Zauważyłem, że jak w kanale 6 wartości oscylują w granicach 1,1 - 1,3 to czujniki są sprawne a jak schodzi poniżej ok. 0,8 lub do 0 to nie działa i nie zmieniają się odległości na kanale 1. Na kanale 7 mam dane z czujników przednich.
Wchodzę w moduł Parktronika (u mnie 76). Tam wchodzę w Bloki pomiarowe (Meas. Blocks) (u mnie 08). Tam na kanałach 1 i 6 widzę jak działają poszczególne czujniki. W kanale 1 podawane są w kolejnych czterech okienkach odległości czujnika od przeszkody (u mnie do 255 cm) a na kanale 6 czas oscylacji w ms. Zauważyłem, że jak w kanale 6 wartości oscylują w granicach 1,1 - 1,3 to czujniki są sprawne a jak schodzi poniżej ok. 0,8 lub do 0 to nie działa i nie zmieniają się odległości na kanale 1. Na kanale 7 mam dane z czujników przednich.