Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ALF 2.4 165 KM] Klekot z lewej strony z tyłu pokrywy. Olej

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
xxpiechota
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ALF 2.4 165 KM] Klekot z lewej strony z tyłu pokrywy. Olej

Post autor: xxpiechota » 02 cze 2018, 13:53

Witam serdecznie wszystkich.
otóż ostatnim czasy walczę z Audi i powoli dochodzę z nią do ładu lecz co naprawie jedno to drugie się pierdzieli.
Mianowicie czasami na zimnym podczas odpalania oraz na ciem silniku słychać jakby klekotanie wydobywające się z tyłu lewej pokrywy zaworów patrząc od strony maski. Czy wiecie może co może być tego przyczyną? Dodam też że niedawno wymieniłem uszczelki pokrywy zaworów i widziałem że zrobili je na silikon.
Druga sprawa to w osłonie przepustnicy zauważyłem olej który prawdopodobnie dostaje się przez zawór odmy. Czyscilem cały ten zawór wieże z żółtego nalotu i póki co jest jego brak lecz cały czas jest olej czy wymiana go naprawi ten problem?

Brada
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Brada » 06 cze 2018, 12:39

Trudno powiedzieć. Możliwe że załatwi. U mnie jest też podobny problem z klekotaniem przy odpalaniu. Miałem simering wywalony na wałku, myślałem ze jak go wymienie to już nie bedzie klekotać a jednak dalej klekocze.
Audi to jest auto w którym czuję się najlepiej.

jakubczyk_7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jakyb
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: jakubczyk_7 » 07 cze 2018, 09:01

Klekot kolego wydobywa się prawdopodobnie z napinacza od zmiennych faz,temat szeroki na forum wystarczy poszukać.
W przepustnicy olej znajduje sie przez niedrożne odmy, musisz to ogarnąć bo wtedy zmiany uszczelnień pokryw na nie wiele się zdadzą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja