Felgi 19' a6 3.0TDIK jakie oponki
Powiem Ci już kilka razy przejechałem się na "premium" oponach. Pare przykladow.mat1324 pisze:Wolałbym coś pewniejszego.
Micheline cross climate + 225 45 17. 200 konny diesel oska . Opony kleily swietnie snieg/lato natomiasr zuzycie kompletnie nie akceptowalne. Rok jazdy opony gruzy totalne. Wyzabkowane slaby bieznik 2700 zl za komplet
Pirelli pzero na mercedesie 340konnym. Opona wystrzelila w trakcke jazdy. 8k km od zalozenia. Ceny nie pamiefam ale w granicach 3k
I teraz te "chinskie"
Zeetex 1000hp cos tam 18stki na focusie st. Bodaj 225 szerokosci byly. Cos kolo 900-1000 zl komplet. Cichutkie na suchym b dobre. Na mokrym jesli nie byla ulewa i masa wody byly poprawne. Nie najlepsze ale nie byly zle. Zuzycie bardzo minimalne. Za te pieniadze swietne. Nawet by po 2 sezonach kupic nowe nie buloby szkoda
Landsaile na cuprze. Nie odstawaly od wczesniejszych na jakich kupilem auto. Rainsporty 2 bodajze. Kosztowaly 1000zl
Sava na peugeocie 307 cc. 215 szerokosc. Auto nie bylo mocne 140km. Ale nie czulem dyskomfortu na nich. W promocji na oponeo 800 zl komplet!
Ostatnio zmieniony 07 lut 2018, 10:39 przez Friczu, łącznie zmieniany 1 raz.
Srednio rocznie ogolnikowo do 40k km.mat1324 pisze:Danym autem oczywiście.
Citroen z crossclimatami byl autem ktore na crossclimatach zrobil z 18kkm .
Focus/leon/ cabrio byly autami weekendowym i wizytowkami na zlotach. Pewnie liczac jazdy po polsce do 10-12k km.
Mercedes jezdzil na codzien. Jak pisalem po 8k km opona przy 160 wystrzelila demolujac mi nadkole

EDIT :
Na cabrio nie byly Savy tylko Superie. Znalazlem zdj kola w odmetach telefonu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Moja A6 robi średnio 60-70 tysięcy km rocznie i opony starczają mi na dwa sezony. Teoretycznie mógłbym założyć stare zimówki na ten sezon (trzeci), ale zostało im ok. 4-5 mm bieżnika, więc wolałem kupić nowe.
Letnie też mogłyby zostać, ale wolę nie ryzykować, gdy na trasie złapie mnie ulewa. Na nowych wiem, że jak zacznie padać, to nie muszę odpuszczać nogi z gazu
.
Jeździłem na:
1) lato (245/40/18)
- Pirelli Cinturato P7 (na tych oponach było sprowadzone auto),
- Dunlop SportMaxx RT 2,
- Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 (ostatnie lato i będą na ten sezon),
2) zima (225/50/17)
- Nokian WR A3,
- Dunlop Winter Sport 5 (kupione nowe na tę zimę 2017/2018)
Każdy komplet, który kupiłem kosztował ok. 2000 zł. Mam kolegę, który ma duży zakład wulkanizacyjny i mam u niego promocję "kup cztery, zapłać za trzy"
. Polega ona na tym, że oddaję im stare opony, które mają jeszcze trochę bieżnika i płacę tylko za 3 nowe.
Letnie też mogłyby zostać, ale wolę nie ryzykować, gdy na trasie złapie mnie ulewa. Na nowych wiem, że jak zacznie padać, to nie muszę odpuszczać nogi z gazu

Jeździłem na:
1) lato (245/40/18)
- Pirelli Cinturato P7 (na tych oponach było sprowadzone auto),
- Dunlop SportMaxx RT 2,
- Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 (ostatnie lato i będą na ten sezon),
2) zima (225/50/17)
- Nokian WR A3,
- Dunlop Winter Sport 5 (kupione nowe na tę zimę 2017/2018)
Każdy komplet, który kupiłem kosztował ok. 2000 zł. Mam kolegę, który ma duży zakład wulkanizacyjny i mam u niego promocję "kup cztery, zapłać za trzy"

Na zimę mam ori 16 audi 225/55/16 99V
Nexen WinguardSport. Tez swiezo kupione na zime 2017/18. Jak narazie mam dobra opinie o nich. W sniegu/blocie ida dobrze. Przy ostrzejszych zakretach czuc uginanie opony natomiast 55 wysokosc wiec jest to zrozumiale.
Przytocze klasyka od pudziana zspytany czemu ma hammera w gazie mimo ze go stac. Bo jesli moze placic za cos rownie dobrego mniej, to nie ma po co przeplacac :P
Jesli opony okaza sie nie wystarczajace. To sciagme je sprzedam i nie strace wiele.
Pozatym mialem troche wydatkow do audi ostsnimi czasy. Kupilem soczewki BiLed i bede robil konwersjie z bixenonow. Mysle rowniez nad tylem ledowym. Kola ktors tenie nie bylo do tego w tym miesiacu przybedzie mocy... do tego do wiosny jeszcze duzo drogich planow
Te letnie Landsaile nie maja z przypadku raczej B na deszcz
Nexen WinguardSport. Tez swiezo kupione na zime 2017/18. Jak narazie mam dobra opinie o nich. W sniegu/blocie ida dobrze. Przy ostrzejszych zakretach czuc uginanie opony natomiast 55 wysokosc wiec jest to zrozumiale.
Przytocze klasyka od pudziana zspytany czemu ma hammera w gazie mimo ze go stac. Bo jesli moze placic za cos rownie dobrego mniej, to nie ma po co przeplacac :P
Jesli opony okaza sie nie wystarczajace. To sciagme je sprzedam i nie strace wiele.
Pozatym mialem troche wydatkow do audi ostsnimi czasy. Kupilem soczewki BiLed i bede robil konwersjie z bixenonow. Mysle rowniez nad tylem ledowym. Kola ktors tenie nie bylo do tego w tym miesiacu przybedzie mocy... do tego do wiosny jeszcze duzo drogich planow

Te letnie Landsaile nie maja z przypadku raczej B na deszcz

Opony letnie 255 35 19
Witam chce kupic nowe opony 255 35 19 jakie polecacie?
Myslalem nad Dunlop sport max rt2, Nokian zline, Hankook k120, Fulda sport control 2.
Myslalem nad Dunlop sport max rt2, Nokian zline, Hankook k120, Fulda sport control 2.