Z racji tego, że po wymianie przegubów zewnętrznych nadal wyczuwalne były delikatne drgania, to szukałem dalej przyczyny. Znalazłem podobny problem w A4 B8, gdzie przyczyną były tuleje dolnych tylnych wahaczy (tzw. banany)
< link >. Ogólnie są to wahacze położone ukośnie do osi wzdłużnej auta, więc tłumią większość drgań zawieszenia. Postanowiłem je wymienić, ponieważ nie są drogie, a mogły pomóc. Za dwie zapłaciłem 90 zł

. Nie będę opisywał co i jak, ponieważ odpisałem w drugim wątku, w którym staramy się rozwiązać problem drgań na nadwoziu. Szczegóły tej wymiany są tutaj
< link >.
Nie pisałem tutaj, ale w międzyczasie wymieniłem kompletne uszczelnienie wtryskiwaczy, ponieważ przy lewej głowicy (stojąc przed autem) było słyszalne specyficzne cykanie i dmuchanie w rytm obrotów. Oczywiście winne są miedziane podkładki, ale zostały również wymienione środkowe oringi i oringi na powrotach. Po tym silnik pracuje o wiele łagodniej i ciszej. Przedmuch był na trzecim cylindrze. Nie ma też dziwnych drgań na postoju, ale te przy 1000 obrotów pozostały, ale są mniej odczuwalne.