korodujący "czarny trójkącik" na tylnych drzwaich
korodujący "czarny trójkącik" na tylnych drzwaich
Witam
A6 C6 2009r, nie mam zarzutów do całej blacharki itp. Jedyną rzecz, to "kwitnące coś" pod lakierem na czarnym trójkącie przy szybie na tylnych drzwiach.
Wygląda to na aluminium lub element ocynkowany. Pytanie takie:
1) czym polega wymiana tego elementu? Czy trzeba próć całe drzwi, czy jest to może proste. Pewnie na allegro taki element znajde za parę złotych
2) czy jest sens się brać samemu za malowanie takiego elementu? Jak tak, to w jaki sposób i czym
Dzięki za info
A6 C6 2009r, nie mam zarzutów do całej blacharki itp. Jedyną rzecz, to "kwitnące coś" pod lakierem na czarnym trójkącie przy szybie na tylnych drzwiach.
Wygląda to na aluminium lub element ocynkowany. Pytanie takie:
1) czym polega wymiana tego elementu? Czy trzeba próć całe drzwi, czy jest to może proste. Pewnie na allegro taki element znajde za parę złotych
2) czy jest sens się brać samemu za malowanie takiego elementu? Jak tak, to w jaki sposób i czym
Dzięki za info
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bar
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Mam dokładnie to samo, samochód z tego samego roku... Trochę to niepoważne jak na Audi. W ostatnim tygodniu byłem w ASO, na pierwszy rzut oka powiedzieli, że prawdopodobnie wystarczy wyciągnąć plastikowy trójkąt znajdujący się wewnątrz (za tym trójkątem zewnętrznym) i powinno dać się wymontować.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 03 lip 2013, 15:16 przez vagTDI, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 2.0.TDI 177KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
Odswieze temat bo mam u siebie to samo. Co ciekawe tylko z jednej strony auta. Strasznie dizwna sprawa bo auto nie ma nawet 4 lat a wyglada to paskudnie. Czesc juz zakupilem w ASO (14EU). Wymiana niestety nie jest tak prosta bo element jest przykrecany sruba i trzeba demontowac tapicerke i inne elementy drzwi. W ASO zaspiewali 1.5 roboczogodziny na wymiane = 150EU 

'95 Audi A4 B5 => '03 Nissan 350Z => '05 Audi A6 C6 Sedan => '10 Audi A6 C6 Avant => '15 Audi A7
- tobi71
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bogdan
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Diesel
Witam, Udało się komuś zdemontować ten trójkąt? W tygodniu zabieram się za demontaż ale widzę że nie będzie łatwo.
[ Dodano: 2018-05-31, 21:14 ]
Znalazłem coś takiego na innym forum, wstępnie już zacząłem z demontażem. Boczek drzwi już wyjęty, wszystkie śruby namierzone, wiedzy posiadam sporą ilość. W sobotę po południu zabieram się za demontaż i malowanie nieszczęsnego trójkąta bo stan jest fatalny, w niedzielę składam wszystko do kupy.
Po akcji dam znać jak poszło.
https://a4-klub.pl/topic/59955-all-b6-p ... %82yskiem/
[ Dodano: 2018-05-31, 21:14 ]
Znalazłem coś takiego na innym forum, wstępnie już zacząłem z demontażem. Boczek drzwi już wyjęty, wszystkie śruby namierzone, wiedzy posiadam sporą ilość. W sobotę po południu zabieram się za demontaż i malowanie nieszczęsnego trójkąta bo stan jest fatalny, w niedzielę składam wszystko do kupy.
Po akcji dam znać jak poszło.
https://a4-klub.pl/topic/59955-all-b6-p ... %82yskiem/
A2 1.4 74 PS
A6 C6 2.7 TDI 190 PS
A6 C7 3.0 TDI 245 PS + Stage 1 269PS/589Nm
A6 C6 2.7 TDI 190 PS
A6 C7 3.0 TDI 245 PS + Stage 1 269PS/589Nm