Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

tiptronic 2.7 tdi błąd P 1703 wskakuje tryb awaryjny

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
GBH
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

tiptronic 2.7 tdi błąd P 1703 wskakuje tryb awaryjny

Post autor: GBH » 31 maja 2018, 15:28

Witam serdecznie koleżanki i kolegów. Jak w temacie mam problem z tipem wyskakuje błąd P1703 tryb awaryjny ze względu na reset sterownika. Przerwa/zwarcie do plusa? Sytuacja taka trochę dziwna gdyż auto stało parę tygodni i czekało na wymianę nastawnika zmiennej. W tym czasie odpalałem je tylko i za którymś razem wyskoczyło na fisie błąd hamulca ręcznego i właśnie skrzynia weszła w tryb awaryjny. Dziś wymieniłem nastawnik pokasowałem błedy. Przejechałem paaręset metrów i skrzynia w awaryjny, wrzuce na P i z powrotem na D auto jedzie i za chwilę to samo. Jak to możliwe że auto stało w garażu i takie coś? Dodam jeszcze że mam zwarcie do masy w silniczku od klapy tylnej i komfort hula na jednej lini. Gdzie znajduje się ten silniczek? Będę wdzięczny za wszelkie rady i podpowiedzi. Z góry dziękuję i pozdrawiam Zapomniałem dopisać o błedach 263 i 1315

[ Dodano: 2018-05-31, 15:28 ]
Napiszę inaczej bo widzę ze nie ma chetnych do pomocy. Chodzi mi tylko żeby dowiedzieć sie co go boli. Skrzynia mechanicznie sbrawna na bank przeżuca gładko nie szarpie i ma moc ,ale czasem wchodzi w tryb awaryjny. Zauważyłem też,ze jak wrzuce D i trzymam hamulec zaczyna żonglować biegami 1,5;1,5 a na wsteczny m to rozłącza to załącza bieg. Skan VCP ujawinił następujące błędy : SAE P1703:2A tryb awaryjny ze względu na reset sterownika/ przerwa lub zwarcie do plusa. 1315 Sterownik skrzyni biegów - Brak sygnału/komunikacji sporadyczny. 263 Skrzynia biegów brak komunikacji sporadyczny. Oprócz tego jest jeszcze 470 Magistrala danych systemu komfort w trybie 1- przewodowym Zwarcie do masy Lamp off stały. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja