A jak jest z firmware'em w RMC ? Też tylko ASO jak mapy ?
Czy może też orientujesz się w jaki sposób wybierane są komponenty do aktualizacji (to co pisałem kilka postów wyżej) ?
Z góry dzięki

Pzdr,
Grzesiek
Zdecydowałem się usunac partycję aby nie było problemu z miejscem na nowe mapy..Rok temu wyszło mi wszystko ok...Ale teraz jak sie okazuje bo wieczorem do tego doszedłem miałem uszkodzony plik z mapami i się najprawdopodobniej zle wgrały bo niemozliwe jest aby 5 minut wgrywanie 30 GB map trwało..ściągnąłem raz jeszcze i teraz poprawnei sie rozpakowało..Dziś wrzucę ponownie...predki pisze:Jak wgrywałem nowe mapy nie kasowałem partycji i było oki .
A jeśli chodzi o aktualizację systemu, nie samych map?shaqal pisze:Masz rmc, mapy na karcie sd, aktywacja tylko w aso za 1400zł, nic więcej nie zrobisz.endoc1784 pisze:Witam, zajerestrowałem się w celu zapytania co to za wersja oprogramowania u mnie w Audi A6 2016r
Wersja oprogramowania: RMC_EU_P16092
Wersja danych nawigacyjnych: 8X0919884J - P32-50-15.03
Jak bardzo jest stara ta wersja i co mi da aktualizacja do najnowszej?
Muszę aktualizować po kolei czy od razu najnowszą?
Mógłby mi podesłać ktoś jakiś tutorial? (nigdy tego nie robiłem, auto mam pół roku)
Z góry dzięki za odpowiedzi, może kiedyś to ja wam w czymś pomogę
Wszystko jest napisane w tym temacie, źle wgrywasz mapy, dlatego taki jest efekt.Riker74 pisze:Witam
Od kilku dni walcze z problemem i nie wiem o co chodzi...Rok temu zrobiłem wszystko bez problemu...Teraz wgrywałem nowe mapy 2017/2018 od kolegi rentna. Przed wgraniem zgodnie z instrukcją usunałem starą mape i partycję HDD. ..I teraz jest problem...nie moge wgrac mapy..nicy coś się wgrywa...ale trwa to tylko 3 minuty .Zamieszczam to na filmie. Proszę niech ktoś pomoże...bo nie wiem co robić..Próbowałem przez User Define i tez nic..jak raz sie nei uda to póżniej przy kolejnej próbie opcja "aktualizacji" jest podświetlona na szaro i dopóki nie usunę raz jeszcze partycji to nie rusza..Inna rz4ecz że jak chce usunąc dane mapy to komunika podaje że nav database nie istnieje....
Dodam że wgrąłem ten sam soft od nowa bo myślałem że to cos pomoze..soft się wgrął bez problemu jednakże map dalej wgrać nie możnai navi nie działa..Prosze pomóżcie..co robie nie tak? nie będe przecież jechał do ASO to naprawić :. poniżej link jak wyglada moja aktualizacja nieudana :
[ Komentarz dodany przez: mat1324: 2018-05-23, 21:29 ]
Zamiast tworzyć nowy wątek, kontynuuj rozmowę gdzie zacząłeś.
Znam zasady..ok. tyle że tutaj jest tyle wątków że nikt nie odpowie raczej ...czekam z 5 dni i pomocy żadnej...inni jak widze nowe wątki tworzą i lepiej im się to opłaci bo zawsze ktoś odpowie..