Rzuca silnikiem, cięzko pali na zimnym 3.0 TDI 233KM
Rzuca silnikiem, cięzko pali na zimnym 3.0 TDI 233KM
Witam,
mam problem z audi, a mianowicie chodzi o nie równą prace silnika i ciężko odpala na zimnym, ktoś moze miał podobny problem? przyczyną moze być lejące wtryski ? jeśli ktoś coś wie to proszę o pomoc.
mam problem z audi, a mianowicie chodzi o nie równą prace silnika i ciężko odpala na zimnym, ktoś moze miał podobny problem? przyczyną moze być lejące wtryski ? jeśli ktoś coś wie to proszę o pomoc.
- tomnik
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Obawiam się, że to nie wszystko...mat1324 pisze:Wtryski do wymiany i to szybko
To całkiem prawdopodobne. Cylinder 3 i 5.kordi159 pisze: Nie wiem czy tlokow nie ruszyło już
Dedykowane Moduły LED oświetlenia wnętrza-niezawodne/bezawaryjne Kontakt : PW/Mail prolumo@yahoo.com
- tomnik
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Wtryski do sprawdzenia + ciśnienie sprężania. Tu nie ma co dywagować.
Po tych czynnościach, należy sprawdzić jeszcze, czy sterownik nie przeprowadza regeneracji DPF, mimo, że ten jest (niby) usunięty programowo. Zwróć uwagę na pomiar temp. za katalizatorem... Taką wartość zaobserwować można jedynie w trakcje przeprowadzanej regeneracji.
Oczywiście temp. przed filtrem jest nienormalna (-51stC). Być może, to "efekt usunięcia" filtra.
Po tych czynnościach, należy sprawdzić jeszcze, czy sterownik nie przeprowadza regeneracji DPF, mimo, że ten jest (niby) usunięty programowo. Zwróć uwagę na pomiar temp. za katalizatorem... Taką wartość zaobserwować można jedynie w trakcje przeprowadzanej regeneracji.
Oczywiście temp. przed filtrem jest nienormalna (-51stC). Być może, to "efekt usunięcia" filtra.