[ BAT 4.2 334 KM] Czy to rozrząd?
[ BAT 4.2 334 KM] Czy to rozrząd?
Witam przy porannym odpaleniu jest taki dźwięk
Czy to rozrząd ?
Czy to rozrząd ?
Witam wszystkich 

Rozumiem może jeszcze ktoś się wypowie co się trochę lepiej znać ehh
[ Dodano: 2018-04-23, 19:53 ]
na youtube pod filmem gościu napisał
Napinacze rozrządu do wymiany, ale najpierw diagnostyka kompem dowiesz się w jakiej kondycji jest reszta rozrządu.Fachowa i na lata naprawa to wymiana całego rozrządu.Płacz i płać .
pytanie jak sprawdzić resztę rozrządu w jakim jest stanie?

[ Dodano: 2018-04-23, 19:53 ]
na youtube pod filmem gościu napisał
Napinacze rozrządu do wymiany, ale najpierw diagnostyka kompem dowiesz się w jakiej kondycji jest reszta rozrządu.Fachowa i na lata naprawa to wymiana całego rozrządu.Płacz i płać .
pytanie jak sprawdzić resztę rozrządu w jakim jest stanie?
Witam wszystkich 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sławek
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
No słychać juz długo grzechotanie, ja bym się za to zabierał bo strach, a i tak od tego niestety nie uciekniesz..Ktoś kto będzie wymieniał ten rozrząd (musi ogarniać te silniki) to będzie widział co jest do wymiany. No i mając wyjęty silnik może dojsc pare rzeczy, ktore warto będzie już zrobić np. ewentualne nieszczelności
To samo było u mnie. Wymiana rozrządu jest już konieczna. U mnie przeskoczył łańcuch na jednej głowicy i było kuku. Warto też przy wymianie rozrządu zobaczyć w jakim stanie jest reszta silnika. Ja zrobiłem kapitalke i nie żałuję. Koszt niestety spory ale lepiej to zrobić przed większą awarią. a klimę do rozrządu i tak trzeba zdjąć więc szkoda generować koszty dodatkowo.
Mody:
Wydech RS6,
Liczniki RS6,
W planach przeróbka na polift
Wydech RS6,
Liczniki RS6,
W planach przeróbka na polift
Na jakim oleju jezdzisz, i jak czesto wymieniany? U mnie tez tak grzechotalo, ale po wymianie oleju zreguly cichlo, pojawiało sie wraz z przebiegiem, po kolejnej wymianie znowu cisza. I tak.od zalupu wymienialem po, 5 tys km, po 8 tys km potem ok 9-10 dwa razy interaz pierwszy raz dociagam do 13 i cisza. Co dziwne, ten dzionek między czasie pojawil mi się na rozgrzanym silniki jak postał tak z 5-10 min. Z rana zadko. Ale tak jak napisalem teraz cisza a tez juz liczylem dudki na rozrzad, póki co odpukac. Dlatego tez doszedlem do wnioslu ze to mie rozrząd jest wadliwy a wymiamy longlive mu zdecydowane nie sluzą