Do C7 przeznaczone są opony 255/35/20 97Y XL. Druga liczba oznacza profil opony, który określą jej wysokość. Oblicza się ją w taki sposób: 255*0,35 = 89,25 mm. Średnica felgi z podwojoną wysokością opony daje średnicę koła.
Jeśli chodzi o konkretny model opony, to polecam Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3, np. https://www.oponeo.pl/dane-opony/goodye ... #190567339 Od razu mówię, że jeżdżąc na takich kołach stracisz trochę na komforcie, ale auto będzie wyglądać .
Bardzo ładna
Ja myślę o takich 20tkach 4g9 za aledrogo, malowane czarne z połyskiem za 3500 są wystawione
A oponki takie jak piszesz, ale pirellka pzero
A ta 6tka jest obniżona? Bo się zastanawiałem czy niski profil nie spowoduje za dużego prześwitu i czy nie będzie to śmiesznie wyglądało hehe
To nie moja A6 . Jest to pierwsze lepsze zdjęcia C7 z oponami 255/35/20 . Patrząc na zdjęcie, to ta A6 ma sportowe zawieszenie. Przy zakładaniu fabrycznych rozmiarów opon, prześwit między kołem a nadkolem będzie zawsze taki sam (różnica max kilku milimetrów). Widoczny prześwit jest przy zwykłym zawieszeniu 1BA, a na zdjęciu jest 1BE lub pneumatyka.
Zjechałem już sporo opon i najlepsze według mnie były Goodyeary, które podałem powyżej. Jeżdżę już na nich drugi sezon .
Myślałem, że chcesz założyć większą felgę . W takim razie będzie mniej wysunięta na zewnątrz, ale nadal będzie w SPAM do fabrycznej 17-stki. Jakie masz teraz felgi (szerokość i ET)?
A jakie masz teraz, to napiszę Ci jak będę wyglądać w porównaniu do obecnych. Ogólnie A7 ma głębiej osadzoną zwrotnicę i takie felgi będę trochę bardziej wystawać na zewnątrz w SPAM do oryginalnych felg z A6.
W SPAM do obecnych będą wysunięte o 2 cm na zewnątrz. Sprawdź czy będą chowały się w nadkolach. Jeśli tak, to możesz je zakładać, ponieważ od wewnętrznej strony wszystko będzie w porządku.
Witajcie. Jestem na etapie szukania 19 do mojej C7. Dotąd miałem dwa komplety 18. Najpierw kupiłem koła 18 z ET 29 i wystawały poza obrys przez co jak dla mnie źle to wyglądało i brudziło mi auto. Potem kupiłem kolejne 18 ale z ET 45 i tutaj jest w drugą stronę czyli są "zapadnięte" Oczywiście obniżyłem auto z ori zawieszenia o 30 mm ale pozostaje zmienić felgi. Chcę kupić 19 szerokości 8,5 cala żeby założyć opony 255/40 R19. Jai powinienem wybrać ET ? Na stronach Audi jest informacja że TE 45 ale dużo ludzi mówi że lepiej ET 30 bo będzie źle wyglądało. Wolę być ostrożny bo nie chcę mieć kolejnego kompletu kół w garażu Czy jeśli wybiorę ET 35 to będzie optymalnie? Rozumiem że samo ET ma znaczenie jeszcze w kontekście szerokości felgi więc takie mam założenie właśnie przy 8,5J Czy przy szerokości 255/40 można kupić węższe felgi np. 8J ?
Zaznaczam że zależy mi na wyglądzie ale nie chcę żeby felgi za bardzo odstawały od piasty. Z góry bardzo dziękuję za porady.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.