A6 C6 problemy z elektryką po zalaniu.
-
- Forum Audi A6 / A7
A6 C6 problemy z elektryką po zalaniu.
Witam kupiłem A6 C6 po delikatnym zalaniu, powoli uruchamiam wszystkie sterowniki, jak narazie ogarniam bo mam Abritusa i z ochroną komponentu nie ma problemu. Walczę teraz z sensorem airbag, który wogole nie działał, wymontowałem umyłem śniedź z płytki i ożył, ale nie idzie usunąć z niego błędów i mam błąd control module defective. Kupiłem drugi sensor niby oznaczenia te same, ale kodowanie inne, bo obsługuje klemę pirotechniczną i poduszki z tyłu których u mnie nie ma. Kodowania w sensorze zmienić nie idzie. Przegrałem eeprom ze starego modułu do nowego, kodowanie jest teraz ok ale błedy przeniosły się na nowy moduł. Czy to nie jest przypadkiem crash data 

-
- Forum Audi A6 / A7
Co muszę zrobić? Nigdzie nie mogę znaleźć wsadu z kodowaniem 13106.
[ Dodano: 2018-05-02, 16:27 ]
Udało się, widocznie siedziała crash data w sensorze airbag, bo po wyczyszczeniu crasha z eepromu defective i reszta błedów znikła, a kontrolka zgasła.
Został mi tylko problem ze wzmacniaczem DSP basic, starego wzmaka nie było już w samochodzie, po zamontowaniu nowego mam ochronę komponentu i ciszę w głośnikach. Nie idzie usunąć ochrony komponentu przez abrites, bo trzeba mieć stary wsad. Czy ktoś już walczył ze wzmakiem?? Jest na to jakiś sposób
Wzmak niby jest sprawny, bo jak robie test głośników to gra.
[ Dodano: 2018-05-02, 16:27 ]
Udało się, widocznie siedziała crash data w sensorze airbag, bo po wyczyszczeniu crasha z eepromu defective i reszta błedów znikła, a kontrolka zgasła.
Został mi tylko problem ze wzmacniaczem DSP basic, starego wzmaka nie było już w samochodzie, po zamontowaniu nowego mam ochronę komponentu i ciszę w głośnikach. Nie idzie usunąć ochrony komponentu przez abrites, bo trzeba mieć stary wsad. Czy ktoś już walczył ze wzmakiem?? Jest na to jakiś sposób