[A6 C5 2,5tdi]pozycjonowanie świateł
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5 2,5tdi]pozycjonowanie świateł
Witam. Mam taki problem, po wymianie rozrzadu a co za tym idzie demontażu całego przodu na fis-ie świeci mi awaria pozycjionowania świateł. Po włączeniu nie ma ruchu góra , dól tylko piszczenie ostrzegawcze i kontrolka na fisie ruchu świateł. Czy po demontażu swiateł trzeba je jakoś regulować. Aha byłem na Vag-u ale gościu nie może wejść w oświetlenie nie ma łączności. Silnik , poduchy wszystko inne jest tylko nie ma łączności z oświetleniem. Co to może być??
Ostatnio zmieniony 26 mar 2009, 14:23 przez adrianno1975, łącznie zmieniany 1 raz.
nie każdy motocyklista to zboczek i satanista
-
- Forum Audi A6 / A7
Też mi to przyszło do głowy już to sprawdziłem bezpiecznik jest ok, sprawdzałem też na tyle ile jest to możliwe przewody i podłączenie do lamp . Wydaje się że wszystko jest OK. Przy sprawdzaniu wyciągnąłem bezpiecznik 10 i wtedy fis pokazał że system jest OK po włożeniu bezpiecznika znów błąd pozycjonowania ....
nie każdy motocyklista to zboczek i satanista
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
no może i takcarlos pisze:przetarla sie wiazka kabli od prawego reflektora przy nadkolu i dwa kable sie stykaly i powodowaly zwarcie, wynikiem czego byl blad na FISie. po zdjeciu koła i nadkola i zaizolowaniu wiazki jest ok to dzisiaj, wiec kolego goly191, wszystko jest mozliwe
ale kolega @adrianno1975 wcześniej tego nie maiał, a przy zmianie rozrządu raczej nic się nie przetarło :-D
więc proponuje od skasowania błędu
czasami wystarczy odłączyć lampy i już komp wariuje