Pytanko posiada może ktoś gaz w tym silniku?
Jak wychodzi spalanie i jaki koszt takiej instalacji
2.0 tfsi LPG?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Ciężko uzyskać jakiekolwiek informacje na temat silników TFSI. Ludzie się ich boją jak ognia. Prawda jest taka, że zadbany silnik służy i nie jest taki zły jak się wydaje.
Co do tematu to koszt LPG (w Zielonej Górze) w znakomitym serwisie STAG to koszt rzędu 3500zł. Dowiadywałem się ale nie montowałem bo dopiero kupiłem A6 z tym silnikiem.
Trzeba zaznaczyć, że instalacje z wtryskiem bezpośrednim są cały czas udoskonalane. Trzeba się też liczyć z tym, że każda instalacja jest inna i każda spala inne wartości benzyny w trakcie jazdy.
Co do tematu to koszt LPG (w Zielonej Górze) w znakomitym serwisie STAG to koszt rzędu 3500zł. Dowiadywałem się ale nie montowałem bo dopiero kupiłem A6 z tym silnikiem.
Trzeba zaznaczyć, że instalacje z wtryskiem bezpośrednim są cały czas udoskonalane. Trzeba się też liczyć z tym, że każda instalacja jest inna i każda spala inne wartości benzyny w trakcie jazdy.
-
- Forum Audi A6 / A7
pisałem w innym temacie,
instalacja BRC, przy mojej jeździe trasa/miasto 80/20.
średnie spalanie LPG:9,7 l/100 km najniższe 8,8; najwyższe 13,1
średnie spalanie PB: 1,5 l/100 km najniższe 1,2; najwyższe 2,2
średnie wartości na podstawie całego przejechanego dystansu (60 kkm) oraz wszystkich tankowań
majówka podróż autostradą- 4 osoby + bagaż, jazda na tempomacie 160-170 km/h od stacji do stacji, spalanie gazu ok. 11,5-12,5 l
instalacja BRC, przy mojej jeździe trasa/miasto 80/20.
średnie spalanie LPG:9,7 l/100 km najniższe 8,8; najwyższe 13,1
średnie spalanie PB: 1,5 l/100 km najniższe 1,2; najwyższe 2,2
średnie wartości na podstawie całego przejechanego dystansu (60 kkm) oraz wszystkich tankowań
majówka podróż autostradą- 4 osoby + bagaż, jazda na tempomacie 160-170 km/h od stacji do stacji, spalanie gazu ok. 11,5-12,5 l