Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Reflektory ustawienie i montaż jak ?

Nadwozie
ODPOWIEDZ
KoziuX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Reflektory ustawienie i montaż jak ?

Post autor: KoziuX » 19 kwie 2018, 21:13

Witam Panowie, jestem nowy na forum witam wszystkich :) odnośnie tematu mam problem, zmieniałem pasek klinowy w swojej audi a6 c6 avant 3,0 tdi ale nie o tym... zdjąłem lampy i nie mogę ich właściwie ustawić na tych śrubach regulacyjnych, założyłem zderzak i jedna trochę wystaje poza błotnik a druga jest bardziej schowana i jest większa szparka od maski... i do forumowiczów pytanie czy ktoś ma jakiś idealny sposób by reflektory ładnie wpasowały się i nie było przypadków, że z jednej strony jest większa szpara niż z przeciwnej ? proszę o pomoc, a może są jakieś " fabryczne " wytyczne jak śruby regulacyjne muszą być ustawione ? <stres>
Audi A6 C6 Avant Q, 3.0 Tdi :)

Awatar użytkownika
repek92
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2003
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: repek92 » 19 kwie 2018, 21:44

Musi się udać ustawić jeśli były Dobrze. Pas przedni ruszales? Ja w C5 jak ściągałem to zawszę udawało mi się ustawić tak jak były. Tak więc musisz kombinować. Poluzuj zaczepy załóż zderzak i dopasuj jak się uda skręć wszystko.
Lektorzy, nagrania: multifonika.net

KoziuX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KoziuX » 20 kwie 2018, 14:01

Tak dokładnie to pas tylko odsunąłem na odległość pozwalająca mi zmienić pasek oraz jedna z rolek, a problemem są dla mnie właśnie te 3 śrubki na każdej z lamp, bo przy odkręcaniu po prostu się rozregulowały i jeżeli teraz nawet założył bym zderzak to nie mam możliwości by je dokładnie wyregulować i dokręcić... :| edit, chyba, że założę zderzak i wpasuje lampy bez przykręcania i np " złapie je " w odpowiednim położeniu dobra, mocną taśmą, zdejmę zderzak następnie wyreguluje te nakrętki pod uszami do mocowania i dobrze skręcę ??? jak myślisz ??? <lol>
Audi A6 C6 Avant Q, 3.0 Tdi :)

vikus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Wiktor
Rocznik: 2008
Moje auto: Q7
Nadwozie: SUV
Silnik: 2.0 TDI
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: vikus » 20 kwie 2018, 14:24

Nie przykręcaj mocno śrub tylko tak, żebyś mógł przesuwać lampę ale żeby nie wracała do poprzedniego położenia. Załóż zderzak ustaw lampy, zdejmij zderzak i skręć lampy na sztywno. Zrobione &#128513;

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja