Szanowni Forumowicze.
Po raz kolejny zwracam się do Was z prośba o pomoc bo przeglądam posty i w tej mnogości informacji nie mogę tego wyłapać. Od początku.
Mam u siebie w Audi A6 C6 z 2010 roku w MMI bluetooth którym mogę podłączyć tylko telefon ale nie mogę słuchać muzyki z telefonu. Takich postów znalazłem wiele. Ktoś mądry doradził mi abym zakupił sobie kabelek który podłączam do MMI od tyły ( kostka plus żółta wtyczka) a z drugiej strony mam USB ( zdjęcie poniżej). Podłączyłem ten kabelek i zmieniłem ustawienia w zielonym menu w MMI. USB działa rewelacyjnie. Mogę słuchać muzyki z pendrive.
Jednak moim celem nie było słuchanie tylko muzyki z pendrive a możliwośc słuchania muzyki przez dodatkowy moduł bluetooth który własnie chciałem podłączyć pod to złącze USB. Jednak przetestował już kilka modułów Bluetooth podłączanych pod pendrive które obsługują protokół A2DP i mimo iż telefon łączy się z tymi modułami muzyka nie jest odtwarzana w MMI.
Dziś nawet zrobiłem podłączenie w inna stronę tzn. Podłączyłem moduł bluetooth za pomocą reduktora USB - Jack i dodatkowo podłączyłem pod zasilanie z zapalniczki. Wyskoczył mi komunikat na ekranie MMI żę to złącze USC jest Nieobsługiwane.
Moje pytanie jest czy można w ogóle to jakoś podłączyć pod złącze USB żeby działał bluetooth czy nie da rady tak zrobić? Jeśli da radę to jaki nadajnik bluetooth mam kupić aby to działało?
Nie mam u siebie złącza AMI ani modułu AMI tylko ten dodatkowy Kabel co kupiłem. Zdjęcia poniżej.
Czy można podłączyć moduł Bluetooth pod USB z MMI 3G bez AMI
Czy można podłączyć moduł Bluetooth pod USB z MMI 3G bez AMI
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam, ja o to pytałem, tylko w kwestii zmieniarki dension - ale to chyba bez roznicy.. Zadziała ale nie taki jak na zdjęciu, ten działa po AUX a USB tylko zasila, potrzeby ci taki "emulator". Podam za chwilę link do mojego. Działa tak, że auto widzi to jako pendrive z jedna piosenka i jak puścisz coś z bluetooth to leci jako ta nutka. Tyle. Jakość w porządku, ale nie wyświetla żadnego info na mmi, tylko tak, jakby była piosenka o tytule BT_01 i czas leci cały czas.
Przepraszam za składanie, post w biegu z telefonu.
Kupilem dokładnie z tej aukcji:
http://s.aliexpress.com/nuUNnQRj
Przepraszam za składanie, post w biegu z telefonu.
Kupilem dokładnie z tej aukcji:
http://s.aliexpress.com/nuUNnQRj