[A6 C6] Problem z odpaleniem 2.4BDW Multi P1932
[A6 C6] Problem z odpaleniem 2.4BDW Multi P1932
Witam,
Ostatnio spotkał mnie problem z odpalaniem samochodu po nocnym postoju.
Sytuacja wygląda następująco:
Po włożeniu kluczyka blokada kierownicy zwalnia się, zapłon uruchamia się poprawnie a po przekręceniu kluczyka silnik kręci ale nie odpala, przy tym zapalają się wszystkie biegi skrzyni na czerwono. Po wyjęciu kluczyka i włożeniu ponownie czasem jest identycznie do momentu aż po kolejnym włożeniu kluczyka i włączenia zapłonu biegi skrzyni mrygają. Wtedy samochód odpala normalnie i wszystko wraca do normy.
Jedyny błąd jaki ukazał się to P1932 czyli coś powiązane z błędem komunikacji z IMMO.
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Czy to może być problem z kluczykiem?
[ Dodano: 2017-09-15, 18:43 ]
Dodam że problem wystąpił dziś już po raz drugi. Po powrocie z pracy identyczna sytuacja..
Może ktoś podpowie gdzie rozpocząć poszukiwania albo jakiegoś speca w okolicach Warszawy/Siedlec który to ogarnie.
Ostatnio spotkał mnie problem z odpalaniem samochodu po nocnym postoju.
Sytuacja wygląda następująco:
Po włożeniu kluczyka blokada kierownicy zwalnia się, zapłon uruchamia się poprawnie a po przekręceniu kluczyka silnik kręci ale nie odpala, przy tym zapalają się wszystkie biegi skrzyni na czerwono. Po wyjęciu kluczyka i włożeniu ponownie czasem jest identycznie do momentu aż po kolejnym włożeniu kluczyka i włączenia zapłonu biegi skrzyni mrygają. Wtedy samochód odpala normalnie i wszystko wraca do normy.
Jedyny błąd jaki ukazał się to P1932 czyli coś powiązane z błędem komunikacji z IMMO.
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Czy to może być problem z kluczykiem?
[ Dodano: 2017-09-15, 18:43 ]
Dodam że problem wystąpił dziś już po raz drugi. Po powrocie z pracy identyczna sytuacja..
Może ktoś podpowie gdzie rozpocząć poszukiwania albo jakiegoś speca w okolicach Warszawy/Siedlec który to ogarnie.
up
up..
Problem występuje coraz częściej po nocnym postoju lub po przejechaniu krótkiego odcinka. Po przejechaniu 20km już nie występuje.
Zauważyłem że od razu pomaga gdy zamknę i otworzę samochód z pilota.
Problem występuje coraz częściej po nocnym postoju lub po przejechaniu krótkiego odcinka. Po przejechaniu 20km już nie występuje.
Zauważyłem że od razu pomaga gdy zamknę i otworzę samochód z pilota.
- makaveli2pac
- Forum Audi A6 / A7
mam ten sam problem. wczesniej bylo to raz na jakis czas, teraz juz jest codziennie jak zimny kreci rozrusznikiem (wystarczy ze przekrece kluczykiem a on kreci kreci dopoki nie zalapie tak z 7 sekund) gdy go natychmiast zgasze i probuje odpalic to lapie od razu, jak jest cieply tak samo lapie, ale jak postoi kilka h nie odpala juzo od razu.
Co moze byc
Co moze byc
- makaveli2pac
- Forum Audi A6 / A7
a jak podepne pod kompa wykryje mi usterke. dzis to bylo juz przegiecie pały, zimny silnik skonczylem wlasnie prace wkladam kluczyk a on kreci z 12sek zanim zalapal nawet dodanie gazu nic nie dalo, odpalil zgasilem go zap[alilem i odpalil od strzala wystarczy ze jest zimny i zaraz nie chce palic, ale jak pojezdze z 20 min i odstawie go na 30 min i podejde to odpala, wystarczy ze zostawie go na kilka godzin i juz problem.
zawsze zauwazam to z rana i po pracy bo tak auto stoi i nie chce odpalic
zawsze zauwazam to z rana i po pracy bo tak auto stoi i nie chce odpalic
- makaveli2pac
- Forum Audi A6 / A7
- makaveli2pac
- Forum Audi A6 / A7