Witam,
Mam takie pytanie odnośnie programowania skrzyni, czy jak to też nazywają nauczenie jej sposobu zmiany pode mnie.
Czy da się zresetować skrzynię, abym mógł ją nauczyć swojego sposobu jazdy? Wolałbym, aby przy spokojnej jeździe szybciej zmieniała mi biegi, bo nie po to wziąłem automat, żeby robić to ręcznie. A przy przełączeniu ręcznym jeśli wyłączę manual, to często opuszcza mi bieg na niższy, nie wiem czemu, mimo, że prędkość jest odpowiednia i nie ma obciążenia, aby redukowało bieg.
Dlatego chciałbym zresetować skrzynię i nauczyć ją swojego stylu jazdy, bo jak to mówią " starego psa nie nauczysz nowych sztuczek", więc bez resetu jej nie dostosuję pod siebie. Trochę się poprawiła, ale to nadal za mało.
[ TIP] A6 Avant - programowanie skrzyni
Czytałem, że da. Jakaś chałupnicza metoda polegająca na odłączeniu aku na 3-4h powinna zresetować komputer. Ale nieważne, nadal męczę się z wyciekiem z pod uszczelki pokrywy zaworów. Lewa strona już nie cieknie, ject całkowicie szczelna, ale z prawej cały czas po rogach mam wyciek. W czwartek albo piątek oddaje auto do mechanika, może oni to zrobią. Czekam tylko na nową uszczelkę.