Mam problem z tylnymi głośnikami, a mianowicie kupiłem auto w którym było radio "audi gamma" na którym grały tylko przednie głośniki. Zmieniłem na sony cdx g1200u w eletronicznym polecili mi adapter. Podpiąłem radio razem z owym adapterem i głośniki z tyłu nadal nie żyją, w radiu oczywiście sprawdziłem czy tył włączony. Po sprawdzeniu wyposażenia auta okazało się, że fabrycznie auto było wyposażone w radio audi chorus 1 czyli sprzedawca janusz oprócz wyciągnięcia zmieniarki zamienił też radio. Teraz pytanie czy np brak zmieniarki może być powodem braku dźwięku w tylnych głośnikach? I moje kolejne pytanie to jakiego koloru powinny być kabelki do tylnych głośników w wiązce i jak ogarnąć ten tył, oczywiście głośniki w tylnych drzwiach są. Dzięki z góry i pozdrawiam
Problem, głośniki tył bez suba
-
Patryk1337
- Forum Audi A6 / A7

Problem, głośniki tył bez suba
Witam forumowiczów.
Mam problem z tylnymi głośnikami, a mianowicie kupiłem auto w którym było radio "audi gamma" na którym grały tylko przednie głośniki. Zmieniłem na sony cdx g1200u w eletronicznym polecili mi adapter. Podpiąłem radio razem z owym adapterem i głośniki z tyłu nadal nie żyją, w radiu oczywiście sprawdziłem czy tył włączony. Po sprawdzeniu wyposażenia auta okazało się, że fabrycznie auto było wyposażone w radio audi chorus 1 czyli sprzedawca janusz oprócz wyciągnięcia zmieniarki zamienił też radio. Teraz pytanie czy np brak zmieniarki może być powodem braku dźwięku w tylnych głośnikach? I moje kolejne pytanie to jakiego koloru powinny być kabelki do tylnych głośników w wiązce i jak ogarnąć ten tył, oczywiście głośniki w tylnych drzwiach są. Dzięki z góry i pozdrawiam
-
Patryk1337
- Forum Audi A6 / A7

Nie mam suba na pewno, po sprawdzeniu wyposażenia któryś kod mówi (4way passiv) a w schowku z prawej strony jest tylko styropian, kostki czerwonej brak. Dziwi mnie tez, że większość ludzi z podobnym problemem ma w kostce mini iso tej 3kolorowej piny do głośników tylnych a ja tylko do zmieniarki 3kabelki, a co najlepsze na forum znalazłem, że radio chorus 1 nie ma sterowania zmieniarką i do tego jego końcówka mocy obsługuje tylko głośniki przednie.repek92 pisze:Tył jest zasilany o ile Dobrze kojarzę z subwoofera. Sprawdź czy go masz
Rozbierałem boczki z tyłu są tam głośniki marki infiniti (nvm czy dobrze napisałem) jak mniemam nie są ori, możliwym jest, że to auto z fabryki wyszło only z głośnikami w przednich drzwiach i trzeba puścić nowe kabelki do tych z tyłu?
-
Patryk1337
- Forum Audi A6 / A7