Błąd P0101 00 [096] -Miernik masy powietrza (G70) 3.0 TDI
Błąd P0101 00 [096] -Miernik masy powietrza (G70) 3.0 TDI
Mam takowy błąd, piereszy raz wyskoczyl mi w grudniu po świętach. Skasowałem go wymieniłem filtr powietrza (już był jego czas) ale za jakiś czas znów się pojawił. Kupilem druga przeplywke co orawda używaną, ale sprawną, wymienilem, błąd skasowałem, ale wyskoczył teraz z nowu. Czy to moze jednak nie byc wina przeplywomierza? Jak go zdiagnozowac VCDS-em aby potwierdzić jego sprawność/niesprawność? Żadnych innych objawów nie zauważyłem samochód pracuje równo. Czytałem na innym forum o podobnym problemie, ktoś wymieniał przeplywke 3 razy na nową i blad wracał, a okazało się ze winna była wiązka, tylko teraz ktora? Bo temat nie zostal do konca rozwiązany.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mieczysław
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jaki miałeś numer błędu? Wiązke najlepiej sprawdzać miernikiem, choć jak błąd nie występuje stale to nie bedzie to takie proste. Trzeba mocno ruszac wtyczką i kablami w trakcie sprawdzania, może akurat coś wyjdzie. A szczelności ukladu dolotowego jesteś pewny?
Ps. A tak na marginesie to temat jest załozony w złym miejscu. Ty masz benzyne...
Ps. A tak na marginesie to temat jest załozony w złym miejscu. Ty masz benzyne...