Czujnik temperatury raz pokazuję dobrą temperature a raz w trakcie jazdy świruje i podnosi sie cały czas co pół stopnia. Czasami przy minusie na dworze zacznie podnosić się na plusową a później znowu opada i zatrzymuje się na tej właściwiej. Nie są to jakieś duże różnice ale ewidentnie coś nie trybi. Czujnik do wymiany czy co tu jest nie tak?
Druga sprawa szyba tylna za kierowcą nie chce się otwierać ani z panelu kierowcy ani z przycisku w drzwiach z tyłu. Rozbierałem już drzwi ale nic tam nie widziałem, przerzucałem też przełączniki z drugich drzwi i nic. Słychać tylko takie pykanie w silniczku szyby jak się próbuje otworzyć ale nic sie nie rusza. Ktoś wie co może być?
[ Dodano: 2018-03-26, 10:01 ]
Sprawdzałem wczoraj tak na szybko czy kabel od tego czujnika nie jest gdzieś załamany i o dziwo przez kilkanaście minut podczas jazdy pokazywało właściwą temperature a później zaczęło skakać raz na +7 a raz na -7 i po jakimś czasie wracało znowu na tą właściwą
Czujnik temp. zewnętrznej i nie otwierająca się szyba
Skoro jest walnięty czujnik to nie powinien całkiem różnych temperatur pokazywać? Teraz czasami pokazuje mi taką jaka jest tylko w trakcie jazdy zacznie coś skakać a później znowu wraca na tą wlaściwą. Tak jak wczoraj po ruszaniu tym kablem tam gdzie wyglądało, że jest załamany później w trakcie jazdy pokazywał dobrą temperature i nagle zaczął skakać na -7 i +7 (nie wiem dlaczego akurat tyle) i znowu wrócił na tą jaka była na dworze
Co do szyby znalazłem problem kilkuletniej usterki bo nawet poprzedni właściciel jej nie naprawiał
Przerwane kable między drzwiami a słupkiem drzwi, połączone i szyba śmiga
Co do szyby znalazłem problem kilkuletniej usterki bo nawet poprzedni właściciel jej nie naprawiał

Przerwane kable między drzwiami a słupkiem drzwi, połączone i szyba śmiga