Witam wszystkich:) mam problem z audi zaczne od poczatku;) i mysle ze ktos mi pomoze:) otoz: 3 dni temu wracajac do domu dalem troszeczke audiance po d*ie i teraz mam problem;/ zaczelo mi cos "klekotac" pod maska i to dosc glosno, nastepnego dnia odpalia lecz przez ok3 sek. dziwnie rzucalo silnikiem, przez nastepne 3 odpalania bylo tak samo dzisiaj wsiadlem do auta i koniec... kreci, nie odpala;(
co sie moglo stac?
[audi c4 2,5tdi] nie chce odpalic
wlasnie tez o tym myslalem, probowalem szukac jaichs znakow na kolach ale nic nie widzialem :-? jak one wygladaja :?: i gdzie sa umieszczone :?:
[ Dodano: 2009-04-06, 17:21 ]
nowe spstrzezenia... jak pryskam plakiem w dolot to silnik odpala
nastepne... jak odkrece przeod paliwowy to pompa paliwo podaje, nie wiem czy takie cisnienie jak powinno byc, ale silnik nawet nie mtuknie
pomozcie

[ Dodano: 2009-04-06, 17:21 ]
nowe spstrzezenia... jak pryskam plakiem w dolot to silnik odpala
nastepne... jak odkrece przeod paliwowy to pompa paliwo podaje, nie wiem czy takie cisnienie jak powinno byc, ale silnik nawet nie mtuknie

pomozcie
wydaje mi się że powinieneś auto podłączyć do VAGa a jeśli to nic nie wykaże to chyba bez mechaniora się nie obejdzie choćby tylko po to żeby stwierdził co jest a potem jeśli dasz radę to zrobić samemu a jak nie to majster by musiał zrobić , bo jest to dziwne że na plaku odpala a tak nie
co do pompy to właśnie może tu tkwi problem że za słabe ciśnienie podaje

PAGÓR
![Obrazek]()
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
posprawdzaj też wszystkie wężyki, ja niedawno miałem problemy z paleniem, musiałem chwilkę pokręcić żeby zapalił, zdjąłem pokrywę i widać było plamy ropy na silniku, wymieniłem mokry wężyk, sprawdziłem pozostałe i teraz pali właściwie bez zająknięcia
Pierwszy, gigantyczny forum Audi A6 w Polsce. Gratuluję! A6Klub.PL 

witam moje nowe spostrzezenia:D:D przeskoczyl rozrzad;/ i rozwalilo szklamki;(
jutro zostanie zlozony silniczek i oby nie trzeba bylo zaworow wymieniac;/
[ Dodano: 2009-04-08, 12:58 ]
dodam jeszcze ze przyczyna tego bylo kolo zamachowe ktore dokrecal poprzedni mechanik :evil: , a ktore ja odkrecilem palcami :-? jak sie okazalo po zciagnieciu kola na tym malym koleczku (nie wiem jak to sie nazywa) byl urwany klin;/
takze pilnujecie swoich mechanikow jak tylko mozecie
[ Dodano: 2009-04-08, 20:26 ]
niestety zawory do wymiany;/
mam prosbe:) nie ma moze na sprzedaz ktos walu do 100 2,5tdi 116konnej?
jutro zostanie zlozony silniczek i oby nie trzeba bylo zaworow wymieniac;/
[ Dodano: 2009-04-08, 12:58 ]
dodam jeszcze ze przyczyna tego bylo kolo zamachowe ktore dokrecal poprzedni mechanik :evil: , a ktore ja odkrecilem palcami :-? jak sie okazalo po zciagnieciu kola na tym malym koleczku (nie wiem jak to sie nazywa) byl urwany klin;/
takze pilnujecie swoich mechanikow jak tylko mozecie
[ Dodano: 2009-04-08, 20:26 ]
niestety zawory do wymiany;/
mam prosbe:) nie ma moze na sprzedaz ktos walu do 100 2,5tdi 116konnej?