Witam.
Mam od niedawna a6 2.5tdi 98r i chciałem przeczyścić przepływomierz ale nie mam pojęncia jak on wygląda i gdzie sie znajduje.
Prosze o jakies fotki i jak go odkręcić a później przeczyścić.
Pozdrawiam.
[a6 2.5 tdi 98r]przepływomierz
[a6 2.5 tdi 98r]przepływomierz
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2009, 21:45 przez piotrek26, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Znajduje sie on pod pokrywa po lewej stronie stojac przodem do auta.(masz na fotce)
Zapytanie czy chcesz go wyczyscic profilaktycznie czy tez cos sie dzieje :?:
Co do samego czyszczenia musisz troche poszukac na forum bo juz bylo o tym.
Zapytanie czy chcesz go wyczyscic profilaktycznie czy tez cos sie dzieje :?:
Co do samego czyszczenia musisz troche poszukac na forum bo juz bylo o tym.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: [a6 2.5 tdi 98r]przepływomierz
Proszę tu jest schemat podłączenia przepływki, myślę że pomogłem ci ją znaleść a nawiasem mówiąc temat na forum był poruszany już nie raz przeczytaj posty pod hasłem przepływomierz <było>piotrek26 pisze:Witam.
Mam od niedawna a6 2.5tdi 98r i chciałem przeczyścić przepływomierz ale nie mam pojęncia jak on wygląda i gdzie sie znajduje.
Prosze o jakies fotki i jak go odkręcić a później przeczyścić.
Pozdrawiam.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
witam,
Wymiana przepływomierza to prosta sprawa. Sama go wymieniłam i nie jest to rzecz trudna ale jaki cel ma czyszczenie skoro nie widzisz różnic w jeździe. Ja wymieniłam ponieważ miałam spadek mocy a raczej moje autko nie ciągnęło tak jak powinno. pojechałam na vag-a i wyszło ze daje mi tylko 50% więc konieczna podobno była jego wymiana. teraz tylko pytanie czy to coś zmieniło - bo i tak czasem odczuwam brak mocy. zdarza sie to bardzo żadko ale jednak nie został ten problem całkowicie wyeliminowany...
Wymiana przepływomierza to prosta sprawa. Sama go wymieniłam i nie jest to rzecz trudna ale jaki cel ma czyszczenie skoro nie widzisz różnic w jeździe. Ja wymieniłam ponieważ miałam spadek mocy a raczej moje autko nie ciągnęło tak jak powinno. pojechałam na vag-a i wyszło ze daje mi tylko 50% więc konieczna podobno była jego wymiana. teraz tylko pytanie czy to coś zmieniło - bo i tak czasem odczuwam brak mocy. zdarza sie to bardzo żadko ale jednak nie został ten problem całkowicie wyeliminowany...
Pozdrawiam:)