Jakie zawieszenie w A6 C7 2.0TDI S TRONIC w wersji ULTRA?
Jakie zawieszenie w A6 C7 2.0TDI S TRONIC w wersji ULTRA?
Czy ktoś będzie wiedział ile jest obniżona wersja ULTRA względem "normalnej" wersji?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Przepraszam, poczytałem trochę na niemieckich stronach i okazało się, że wersja Ultra ma trochę obniżone zawieszenie, aby było bardziej aerodynamiczne. Przekłada się to niższe spalanie, a właśnie o to chodzi w Ultra. Mogę sprawdzić w inny sposób jakie zawieszenie ma taka Audi
. Dam znać za godzinę
.
Edit:
Sprawdziłem i w standardzie ma normalne zawieszenie 1BA, ale jest delikatnie obniżona na sprężynach. Zastosowane są niższe klasy wagowe. Oczywiście można zamówić zawieszenie sportowe czy pneumatyczne.

Edit:
Sprawdziłem i w standardzie ma normalne zawieszenie 1BA, ale jest delikatnie obniżona na sprężynach. Zastosowane są niższe klasy wagowe. Oczywiście można zamówić zawieszenie sportowe czy pneumatyczne.
Dasz radę kolego namierzyć o ile cm jest niższe zawieszenie wersji ultra od standardowego?mat1324 pisze:Przepraszam, poczytałem trochę na niemieckich stronach i okazało się, że wersja Ultra ma trochę obniżone zawieszenie, aby było bardziej aerodynamiczne. Przekłada się to niższe spalanie, a właśnie o to chodzi w Ultra. Mogę sprawdzić w inny sposób jakie zawieszenie ma taka Audi. Dam znać za godzinę
.
Edit:
Nie wiem,czy się ewentualnie przymierzać do wymiany sprężyn,czy jest wystarczająco niskie.