Kolego, sprawdzenia dokonuje elektronika, którą póki co zawsze można oszukać. Czym jest spowodowana chęć obejścia tego ostrzeżenia?rafalpe pisze:Jest jakiś sposób na wyłączenie sygnalizowania o spalonej żarówce? Jeszcze lepiej by było jakby się dało jakoś zaczarować żeby nie było sygnalizacji jedynie o spalonych żarówkach postojowych. Jest to możliwe?
Wyłączenie sygnalizacji spalonej żarówki
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Wyłączenie sygnalizacji spalonej żarówki
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Wyłączenie sygnalizacji spalonej żarówki
Wydaje mi się że zamiast oszukiwać moduł, lepiej podłączyć światła halogenowe w inny sposób. Zakładam, że teraz zrobiłeś jakiś mostek na przełączniku świateł, czy mógłbyś napisać jaki konkretnie. Napisz mi też czy światła zapalają Ci się w momencie przekręcenia stacyjki, czy dopiero po uruchomieniu silnika. A na pewno znajdzie się jakaś rada rozwiązująca Twój problem.rafalpe pisze:Używam halogenów jako świateł dziennych. Mam tak zrobione, że na zapłon zapalają się same halogeny. Niestety po chwili zaczyna się drzeć informacja o spalonej żarówce. Dzieje się tak dlatego, że komputer uważa, że nie ma możliwości działania halogenów bez postojóweki dlatego wywala błąd spalonej żarówki (nieświecących pozycji).
przyłączam się do pytania, czy da się wyłączyć test spalonej żarówki? mój powód jest taki, że wymieniłem światła na ledowe Sonar i teraz co jakieś 30sekund migają mi żarówki na postoju. trochę to denerwujące i mało efektowne
lampy mają zabezpieczenie i współpracują z Canbus ale zupełnie nie przeszkadza im to na mruganie bez powodu...

nie wrzucam linku ale wklejam opis ze strony sklepu
G2-W5W (501) 3 DIODY Żarówka Diodowa LED SMD-5050 CanBus BIAŁA
Trzonek: W5W 501 (T10)
Ilość diód: 3 szt
Napięcie: 12-16 VDC
Jasność: 66 LM
Prąd: 200 mA
Moc (pobór mocy): 2.80W
Uwaga: to jest najnowszy model CanBus W5W 501 (T10) 6 LED, nie przepalaja sie przy dużym napieciu startowym (nawet 16V)
G2-W5W (501) 3 DIODY Żarówka Diodowa LED SMD-5050 CanBus BIAŁA
Trzonek: W5W 501 (T10)
Ilość diód: 3 szt
Napięcie: 12-16 VDC
Jasność: 66 LM
Prąd: 200 mA
Moc (pobór mocy): 2.80W
Uwaga: to jest najnowszy model CanBus W5W 501 (T10) 6 LED, nie przepalaja sie przy dużym napieciu startowym (nawet 16V)