DYNAMICZNA WYMIANA OLEJU W SKRZYNI AUTOMATYCZNEJ
Słuchaj, nie wierz serwisom, Audi nie jest producentem skrzyni biegów tylko ZF. 
Nie wymieniają oleju dynamicznie bo nie mają sprzętu to co mają powiedzieć.
A ogólnie nie zalecają wymiany oleju w skrzyni bo wolą żeby szybciej padła i mieć z tego kasę.
Producent tej skrzyni zaleca wymianę i tego się trzymam.

Nie wymieniają oleju dynamicznie bo nie mają sprzętu to co mają powiedzieć.
A ogólnie nie zalecają wymiany oleju w skrzyni bo wolą żeby szybciej padła i mieć z tego kasę.
Producent tej skrzyni zaleca wymianę i tego się trzymam.
Jeśli nie wiesz kiedy olej był zmieniany lub czy w ogóle byl  to z tego co się orientuje  to zaleca się wymianę statyczną. Jak sie nic ze skrzynią nie będzie działo,  to można zrobić dynamiczną jeśli masz taki kaprys.
Ja kupilem swoje auto z nalotem 240kkm i wymieniłem olej w skrzyni metodą statyczną. Tak też mi zalecał gościu z warsztatu, który robił w Aso audi i ogarnia temat.
Według zaleceń wymiana co 60kkm ale ten interwał również wypadałoby skrócić i powinno być dobrze.

Ja kupilem swoje auto z nalotem 240kkm i wymieniłem olej w skrzyni metodą statyczną. Tak też mi zalecał gościu z warsztatu, który robił w Aso audi i ogarnia temat.
Według zaleceń wymiana co 60kkm ale ten interwał również wypadałoby skrócić i powinno być dobrze.
- adrian1000
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Adrian
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.6 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Kevin auta nie mam od nowości i nalatałem dopiero ok 8k
Nie wiem co było robione bo ASO nie udziela takich info a jedynie odpowiada na pytania.
Olej w skrzyni nie był wymieniany i pan w ASO powiedział, że sie go nie wymienia.
Póki co mam pierwszą usterkę (odpukać w puste) przestało działać podswietlenie tylnej zewnętrznej klamki :D
Jaki koszt wymiany oleju?
Ktoś coś słyszał o teo motors? mam stosunkowo blisko bo ok 300km :D

Nie wiem co było robione bo ASO nie udziela takich info a jedynie odpowiada na pytania.
Olej w skrzyni nie był wymieniany i pan w ASO powiedział, że sie go nie wymienia.
Póki co mam pierwszą usterkę (odpukać w puste) przestało działać podswietlenie tylnej zewnętrznej klamki :D
Jaki koszt wymiany oleju?
Ktoś coś słyszał o teo motors? mam stosunkowo blisko bo ok 300km :D
- adrian1000
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Adrian
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.6 326KM
No to nie wiem gdzie tak śpiewają.
Krotowski szczecin wziął sobie moj kluczyk na podstawke zczytał z kluczyka jakies dane i powiedział mi, że nie powie sam z siebie nić...że moge zadać pytanie czy było to robione a on mi odpowie czy było i kiedy były jeśli było...
Krotowski Poznań telefonicznie to samo mi powiedział a auto było własnie w Poznaniu kupione i robione
Moje auto jest z PL od pierwszego właściela i do końca serwisowane było

Krotowski szczecin wziął sobie moj kluczyk na podstawke zczytał z kluczyka jakies dane i powiedział mi, że nie powie sam z siebie nić...że moge zadać pytanie czy było to robione a on mi odpowie czy było i kiedy były jeśli było...
Krotowski Poznań telefonicznie to samo mi powiedział a auto było własnie w Poznaniu kupione i robione
Moje auto jest z PL od pierwszego właściela i do końca serwisowane było
Ja   kupowałem Audi z Niemiec. Dostałem pełny wydruk jeszcze przed kupnem auta. 
Ale tak właśnie przez znajomego.
Wysłałem mu sms-em VIN i zaraz na emial cała historia 

Co do teo Motors to Właściciel ze Sportmile powiedział mi że następnym razem mogę u nich wymienić bo też dobrze robią a mam dużo bliżej.

Ale tak właśnie przez znajomego.
Wysłałem mu sms-em VIN i zaraz na emial cała historia

Co do teo Motors to Właściciel ze Sportmile powiedział mi że następnym razem mogę u nich wymienić bo też dobrze robią a mam dużo bliżej.
- 

gregor1975
- Forum Audi A6 / A7 
- 

gregor1975
- Forum Audi A6 / A7 
- 

mat1324
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Kontakt:
Jeśli chodzi o olej ATF, to jest go w sumie ok. 8 litrów, ale wszystkiego nigdy nie spuścisz, więc wymiana 7 litrów, to ok. 85% całości. Z racji tego, że w multitronicu olej zmienia się co 60 tysięcy km, to wymiana statyczna jest wystarczająca. Pamiętaj też o wymianie filtra  . Nie jest ona teoretycznie konieczna, ale kosztuje on niecałe 140 zł, więc szkoda go nie zmienić.
. Nie jest ona teoretycznie konieczna, ale kosztuje on niecałe 140 zł, więc szkoda go nie zmienić.

. Nie jest ona teoretycznie konieczna, ale kosztuje on niecałe 140 zł, więc szkoda go nie zmienić.
. Nie jest ona teoretycznie konieczna, ale kosztuje on niecałe 140 zł, więc szkoda go nie zmienić.Z racji tego ze jestem szczęśliwym posiadaczem takiego automatu od niedawna, przymierzam się do wymiany oleju w skrzyni 8b. Byłem dziś u jakiegoś lokalnego fachmana. Krzyknal 1200zl za wszystko - wymiana, filtr, uszczelka, miska (??), olej, robocizna i co tam jeszcze trzeba.
Dobra to cena czy zdziera?

Dobra to cena czy zdziera?

.
.