[S6 C5] Blackk avant by Kamilson100 :)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Kamilson100, Nie wiem czy mi się przewidziało ale ostatnio natknąłem się na Twoje auto w reklamie Mechaniki w Skierbieszowie
Nikomu nie wierz na słowo - na wszystko bierz papier
Ps: Społeczność forum https://a6klub.pl
Ps: Społeczność forum https://a6klub.pl
- Kamilson100
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Paliwo: Diesel
Michal_ST, możliwe, czasami jeżdżę do chłopaków jak trzeba mi podłubać przy samochodzie
Przegub ostatnio tam robiłem i wymieniałem tłumiki drgań w wydechu.
[ Dodano: 2017-05-04, 18:30 ]
Rzadko tu zaglądam, ale widzę na mailu że pytacie na PW co z autem, otóż stoi w ciepłym garażu z odłączonym aku i czeka na lepsze czasy
Zostawiam go sobie na stare lata, jego wartość sentymentalna w moim odczuciu znacznie przekracza ceny rynkowe nawet nowych RSów, więc zostaje ze mną już na zawsze
Będę go pomału przygotowywał tak, żeby w najmniejszych detalach wyglądał jak nowy.
W planach są jakieś zabezpieczenia podwozia od korozji, nowe katalizatory bo jeszcze tego nie zrobiłem, regeneracja reflektorów albo wymiana na nowe bixy i jakieś inne pierdoły i szczegóły.
[ Dodano: 2018-02-04, 12:39 ]
Nie, nie zapomniałem o was i o audi
Aktualnie kilka nowości w samochodzie:
-Nowy filtr kabinowy
-Nowy filtr powietrza
-Nowy akumulator Centra
-Nowe katalizatory Magnaflow, jutro montaż
-Oryginalna lotka na klapę RS6 C5, w końcu udało się znaleźć, jest w drodze do mnie
-Czyszczenie i renowacja felg 19" letnich
Plany na wiosnę:
-Modyfikacja lamp przód prawdopodobnie na soczewki LED lub Bixenon z zachowaniem OEM wyglądu z zewnątrz bez żadnych udziwnień
-Nowe opony lato 255/35r19
-Pełny detailing + powłoka ceramiczna i folie bezbarwne na front
Plany na później:
-Kierownica RS6 C5 z łopatkami + zegary RS6
-RNS-E
PS. Ktoś tu jeszcze zagląda? Bo mam wrażenie że większość ciekawych projektów C5 umarło na tym forum
Przegub ostatnio tam robiłem i wymieniałem tłumiki drgań w wydechu.
[ Dodano: 2017-05-04, 18:30 ]
Rzadko tu zaglądam, ale widzę na mailu że pytacie na PW co z autem, otóż stoi w ciepłym garażu z odłączonym aku i czeka na lepsze czasy
Zostawiam go sobie na stare lata, jego wartość sentymentalna w moim odczuciu znacznie przekracza ceny rynkowe nawet nowych RSów, więc zostaje ze mną już na zawsze
Będę go pomału przygotowywał tak, żeby w najmniejszych detalach wyglądał jak nowy.
W planach są jakieś zabezpieczenia podwozia od korozji, nowe katalizatory bo jeszcze tego nie zrobiłem, regeneracja reflektorów albo wymiana na nowe bixy i jakieś inne pierdoły i szczegóły.
[ Dodano: 2018-02-04, 12:39 ]
Nie, nie zapomniałem o was i o audi
Aktualnie kilka nowości w samochodzie:
-Nowy filtr kabinowy
-Nowy filtr powietrza
-Nowy akumulator Centra
-Nowe katalizatory Magnaflow, jutro montaż
-Oryginalna lotka na klapę RS6 C5, w końcu udało się znaleźć, jest w drodze do mnie
-Czyszczenie i renowacja felg 19" letnich
Plany na wiosnę:
-Modyfikacja lamp przód prawdopodobnie na soczewki LED lub Bixenon z zachowaniem OEM wyglądu z zewnątrz bez żadnych udziwnień
-Nowe opony lato 255/35r19
-Pełny detailing + powłoka ceramiczna i folie bezbarwne na front
Plany na później:
-Kierownica RS6 C5 z łopatkami + zegary RS6
-RNS-E
PS. Ktoś tu jeszcze zagląda? Bo mam wrażenie że większość ciekawych projektów C5 umarło na tym forum
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
Ja robiłam z bixenonu poliftowego biled, kolega robił z xenonu przedliftowego biled. W jednym i drugim przypadku jest duża "rzeźba" przy odłbyśniku, także jak chcesz aby faktycznie było ori na wygląd to idź w bixenon, natomiast do jakości świecenia to biled bije bixa na głowę.Kamilson100 pisze:Modyfikacja lamp przód prawdopodobnie na soczewki LED lub Bixenon z zachowaniem OEM wyglądu z zewnątrz bez żadnych udziwnień
- Kamilson100
- Forum Audi A6 / A7
marcin85, tam też już jestem, ale ciężko kogoś poznać bez ksywy
Aeternus, to fakt, ja też miałem długą przerwę
Mazdomania, dzięki za info, miałem zamiar to oddać jakimś specjalistom bo ja się na tym zupełnie nie znam. Na razie się jeszcze zastanawiam czy warto dopłacać do Leda, bo jak wiadomo mój samochód robi max 2-3tyś km rocznie... ale mam w innych samochodach LEDy i wiem że jest mega komfort w nocy.
Podrzuć jak możesz zdjęcie jak Twoja lampa wygląda z Ledem, z tego co widziałem to na fb w jednym z projektów C5 "Gargamel" ma założonego LEDa i całość wygląda dosyć fabrycznie. Zdjęcie niżej:
Aktualnie u mnie wymiana rozrusznika na nowy bo ostatnio przy mrozach zaniemógł, w drodze do mnie jest też kierownica z RS6 C5 z łopatkami i prawdopodobnie pojedzie w przyszłym tygodniu na pogrubienie i obszycie nową skórą perforowaną.
Aeternus, to fakt, ja też miałem długą przerwę
Mazdomania, dzięki za info, miałem zamiar to oddać jakimś specjalistom bo ja się na tym zupełnie nie znam. Na razie się jeszcze zastanawiam czy warto dopłacać do Leda, bo jak wiadomo mój samochód robi max 2-3tyś km rocznie... ale mam w innych samochodach LEDy i wiem że jest mega komfort w nocy.
Podrzuć jak możesz zdjęcie jak Twoja lampa wygląda z Ledem, z tego co widziałem to na fb w jednym z projektów C5 "Gargamel" ma założonego LEDa i całość wygląda dosyć fabrycznie. Zdjęcie niżej:
Aktualnie u mnie wymiana rozrusznika na nowy bo ostatnio przy mrozach zaniemógł, w drodze do mnie jest też kierownica z RS6 C5 z łopatkami i prawdopodobnie pojedzie w przyszłym tygodniu na pogrubienie i obszycie nową skórą perforowaną.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
Kamilson100, Przyjrzyj się dokładnie zdjęciom. Soczewki są mniejsze niż otwór na nie (akurat tutaj biled został zrobiony na poliftowym bixenonie) Na szczęście środka nie widać, a tam jest największy "Sajgon" robiony Bo trzeba zdrowo wszystko pociąć. Tutaj zdjęcie jak mi wyszło (wokół soczewki są osłonki, trzeba się przyjrzeć żeby zobaczyć, ale dziury nie ma):
Nie ma, ale to nic skomplikowanego. Rozkleić trzeba lampę, rozebrać ją, mocowania wszystkie tylne wyciąć i w przedlifcie dorobić blaszki trzymające soczewkę, a w polifcie wywiercić dziurki w blaszce przy soczewce. Ogólnie kilka godzin pracy.damos pisze:Jest gdzieś fotostory z takiego "rezania"?Mazdomania pisze:Ja robiłam z bixenonu poliftowego biled, kolega robił z xenonu przedliftowego biled. W jednym i drugim przypadku jest duża "rzeźba" przy odłbyśniku
- Kamilson100
- Forum Audi A6 / A7
Lotka już na aucie, więc zewnętrznie pakiet RS można uznać za zakończony
Ostatnio zmieniony 14 mar 2018, 13:54 przez Kamilson100, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kamilson100
- Forum Audi A6 / A7
- Kamilson100
- Forum Audi A6 / A7