Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Skracanie instalacji elektrycznej (wiązki) silnika.

Elektryka
ODPOWIEDZ
KillaBreakz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Skracanie instalacji elektrycznej (wiązki) silnika.

Post autor: KillaBreakz » 19 mar 2018, 12:54

Witam kolegów :)

Mam duży problem z wiązką do silnika 1.8T AWT 150km. Jestem w trakcie robienia SWAPa z 3.0 ASN na 1.8 AWT. AWT jest z anglika, nigdzie nie mogę dostać europejskiej wiązki do tego silnika więc pozostaje tylko skrócenie angielskiej. I tu pojawia się problem bo zupełnie nie wiem jak to ugryźć. Czy ktoś z szanownych kolegów robił już może taki zabieg i podpowie mi co z tym ustrojstwem zrobić? Albo może ktoś wie gdzie taką wiązkę kupić bo przeryłem już chyba cały internet i nic nie mogę znaleźć...

Będę bardzo wdzięczny za pomoc bo auto stoi już jakiś czas i jedyną przeszkodą żeby zaczęło śmigać jest ta cholerna wiązka :(

pwirkus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pwirkus » 19 mar 2018, 21:18

Najlepiej to nie tnij jej bo kiedyś się to odezwie :).W podszybiu masz dużo miejsca by upchać nadmiar zamień miejscami np.do prawej strony komp lub do lewej.

Awatar użytkownika
repek92
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2003
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: repek92 » 19 mar 2018, 22:38

Możesz też zapytać na grupie na Facebooku. Poszukaj części A6 A4 i inne tam też mają dużo części. Nie wszyscy wszystko wystawiają na ogłoszenia. Sam tam czasami udostępniam jakieś części
Lektorzy, nagrania: multifonika.net

KillaBreakz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KillaBreakz » 20 mar 2018, 08:37

Szukam na na grupach FB również i na razie brak odzewu :( Nie spodziewałem się że będzie z tym aż taki problem. Auto stoi rozebrane od dłuższego czasu i już mnie powoli tracę nadzieję że kiedyś nim wyjadę z warsztatu...

A może ma ktoś wiedzę któremu z silników 1.8t jest najbliżej pod względem elektryki do AWT? Może pasowałaby wiązka z silnika z innym oznaczeniem? tam żeby nie było zbyt dużo przeróbek.

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 20 mar 2018, 10:08

ciężka sprawa z innymi kodami , zwłaszcza wcześniejszymi ( APU, ANB ) - AWT były też w A4 b5 , Passatach i Superbach może tak coś znajdziesz ( moga byc jakieś różnice drobne )

Jeżeli to cięcie i łączenie zrobisz z głową nie powinno być kłopotów - najgorsze w wiązce angola jest ta część zalana tą pianką :|

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja