Temat pewnie poruszany był dużo razy ale opiszę swój problem
Dolna lampka w drzwiach kierowcy robiła mi gdzieś zwarcie po wymianie żarówek na ledy i paliła cały czas bezpiecznik. Przyjrzałem się jej bliżej i sie okazało że była pęknięta ta blaszka co sie żarówkę wsuwa i tam coś nie łączyło aż w końcu całkiem odpadła... I po chwili dopiero zauważyłem, że przestało mi świecić podświetlenie pod nogami jak i w drzwiach ta czerwona lampka, myślałem że znowu bezpiecznik ale tym razem reszta oświetlenia działa. FIS nie wykrywa otwartych drzwi od kierowcy i po ich otwarciu nie świeci się oświetlenie w podsufitce
Mikrostyk padł czy gdzie szukać problemu? Jeśli tak to trzeba go wymienić, przeczyścić czy co?
Druga sprawa, że w tylnych prawych drzwiach też czasami nie działa oświetlenie włącznie z tym pod nogami ale jak się postuka przy klamce to nagle się zaświeca
EDIT
Nie działa też ten dźwięk alarmujący o włączonych światłach przy otwartych drzwiach kierowcy
[ Dodano: 2018-03-02, 11:47 ]
Potwierdzi ktoś czy to objawy padniętego mikrostyku? Ten z tyłu pewnie trzeba przeczyścić tylko ale z przodu padł całkiem chyba