[A6 C5] Jakie ET felgi do A6?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
One wejdą, ale będą wystawać o 6 mm na zewnątrz. W sumie też do środka również, ale tam mają miejsce. Na próbę możesz ściągnąć koło i przykręcić je z dystansami, np. z podkładek lub nakrętki o wysokości tych 6 mm. Jak postawisz tak auto, to nic się nie stanie
. Możesz zrobić tak najpierw z jednym kołem z przodu, a potem z drugim z tyłu. Po drugiej stronie będzie tak samo
.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Na pewno o parametrach oryginalnych felg do C5, czyli szerokość 7.5" przy ET 43-45.
Na Twoim miejscu wziąłbym po kilka podkładek na każdą ze śrub, aby miały one w sumie 6 mm i przykręcił z ich wykorzystaniem obecne koła. Dzięki temu zobaczysz jak będzie wyglądać auto na nowych felgach.
Na Twoim miejscu wziąłbym po kilka podkładek na każdą ze śrub, aby miały one w sumie 6 mm i przykręcił z ich wykorzystaniem obecne koła. Dzięki temu zobaczysz jak będzie wyglądać auto na nowych felgach.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2018, 00:11 przez mat1324, łącznie zmieniany 1 raz.
witam chce zalozyc 9,5j et40 ale 19" nie bedzie sie opierać o zwrotnice? powyżej koledze nic sie nie opierało a jak to wygląda w 1.9TDi Avf? czyms sie roznia zwrotnice?tarq pisze:Pany ja może powiem co i jak u mnie a wielu to wyjaśni dużo domysłow:
18x 9.5J ET 40 + 225/40/18
przód tył taki sam
Avant Quattro 2.7BIT całość wchodzi perfekcyjnie i dość ciasno ale siedzi i wygląda szeroko bez żadnych dystansów, do pełni szczęścia przy 1 BE, założę na ten sezon jedynie 225/45/18 zamiast 40![]()
[url=http://images75.fotosik.pl/124/d76b8b255b44039emed.jpg]Obrazek[/URL]
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Na pewno chcesz 19" w C5? Przecież nie będziesz miał żadnego komfortu
. Najlepszy komfort zapewnią 235/35/19, ale to i tak będzie taczka.
Jeśli koledze weszły, to Tobie również
. Musisz jednak zachować obwód koła, więc należy zmniejszyć profil opony. Dla mnie taki zabieg odpada z racji naciągu, który zalatuje trochę wiejskim tuningiem
. Chyba, że wrzucisz opony 255 lub 265
.

Jeśli koledze weszły, to Tobie również

jeżdziłem wczesniej na codzien golfem Mk2 z 17" i oponą 185/35 i wszystko spasowane na piczy kłak. Latałem tym po łodzi co wszyscy narzekają ze tu jest tak źle. U kumpla w a6 przy 215/35r19 tez bylo komfortowo. Po prostu - o gustach się nie dyskutuje. Jeden woli balon, drugi woli naciąg. Jeden lubi małe koła drugi woli ogromne. Ile ludzi tyle gustów. Ja się nie przejmuje co ludzie powiedzą po prostu ma sie mi podobać i ma być dla mnie to odpowiednie
Chodzi mi tylko czy nie bedzie jazdy przy et40 z wcisnieciem tego na zwrotnice i nic nie bedzie zapierało o amorek bądź ww zwrotnice