[A6 C6] Co z tą pomą
[A6 C6] Co z tą pomą
Witam nie dawno zakupiłem Audi a6 c6 2.0 tdi bre 2008 rok mam pytanie wyczytałem gdzieś ze silnik z kodem bre nie ma wałków zrównoważających problem stanowi za to koło zębate na wale korbowym które sie wyciera i tu moje pytanie czy regenerować całą pompę czy sprawdzić stan koła zębatego auto ma obecnie 204 tys. km z góry dzięki za odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 16 lut 2018, 19:12 przez rotor, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 155KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
coś kolega źle wyczytał. kolegi silnik ma wałki i zabierak (tzw. imbusik) ma też koła zębate jednak nie takie jakie kolega ma na myśli. jedyny możliwy problem stanowić może zabierak jednak w tym roczniku zostało to poprawione przez inżynierów AUDI. cóż każdy uczy się na błędach własnych lub cudzych.nie każdy jednak umie się przyznać do ich popełniania, więc pięknie się to nazywa chorobą wieku dziecięcego.
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty
----------------------------------------------
CCCO 2015
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu

CCCO 2015

-
- Forum Audi A6 / A7
u Ciebie tylko jak już to zabierak będzie do wymiany i pierścień zabezpieczający, natomiast gniazdo w wałku jest głębsze, a zabierak dłuższy.
CCCO 2015

CCCO 2015

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Drogi Jasperjasper pisze:coś kolega źle wyczytał. kolegi silnik ma wałki i zabierak (tzw. imbusik) ma też koła zębate jednak nie takie jakie kolega ma na myśli. jedyny możliwy problem stanowić może zabierak jednak w tym roczniku zostało to poprawione przez inżynierów AUDI. cóż każdy uczy się na błędach własnych lub cudzych.nie każdy jednak umie się przyznać do ich popełniania, więc pięknie się to nazywa chorobą wieku dziecięcego.
Też radzę abyś troszkę doczytał-"wałki poprawione były od końca 2009r(dokładnie 10.2009r)"-zastosowano 10 cm zabierak-który powoli zaczyna siadać....
-
- Forum Audi A6 / A7
odniosę się tylko do wypowiedzi odnośnie zabieraka, które to ewoluowały i były uzdatniane obróbką cieplną. ich wersje od początku od A aż do D który to jest właśnie u kolegi w aucie zastosowany. co do reszty to fakt w CR.
CCCO 2015

CCCO 2015

- jacob
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kuba
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
TMA SERWIS pisze:Drogi Jasperjasper pisze:coś kolega źle wyczytał. kolegi silnik ma wałki i zabierak (tzw. imbusik) ma też koła zębate jednak nie takie jakie kolega ma na myśli. jedyny możliwy problem stanowić może zabierak jednak w tym roczniku zostało to poprawione przez inżynierów AUDI. cóż każdy uczy się na błędach własnych lub cudzych.nie każdy jednak umie się przyznać do ich popełniania, więc pięknie się to nazywa chorobą wieku dziecięcego.
Też radzę abyś troszkę doczytał-"wałki poprawione były od końca 2009r(dokładnie 10.2009r)"-zastosowano 10 cm zabierak-który powoli zaczyna siadać....
Czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź, co masz na myśli mówiąc ze 10 cm imbus zaczyna siadać, taka sama pompa jest w 2.0 tdi w a6c7 i o awariach tej pompy nie słyszałem
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7