Dawno temu miałem A6 3.0 TDI (4F) zrobiłem nim ponad 180000km i sprzedałem w 2013, ślad po nim zaginął... może użytkownik tutaj jest.
Moja limuzyna gdzieś pewnie jest.... ale po A6 było Fabia 1,2TSI, BMW320dA 184KM, Tiguan 2.0 190KM, Cross Polo 1.9TDI 130KM, i jest Seat X-Perience 184KM 4motion.... - ale to mojej żony auto.
Po tych wszystkich służbowych zdecydowałem się na powrót do audi... jednak te wszystkie poprzednie auta to nie to A6.
Myślałem o SQ5, bo tiguan gabarytowo bardzo mi pasował, ale SQ5 jest zwyczajnie malutki, bagażnik mniejszy niż w Polo.
Finalnie żona chciała limuzynę bo nie podobają się jej kombi (SUV to taki kompromis). Q7 jest za duże Q5 za małe, a auta typu Kodiak czy Ateca nie mają diesli większych niż 2.0 (mimo że w tym roku będzie kodiak VRS z 2.0 Biturbo)
W końcu padło na Audi A6 Allroad 3.0 320KM, auto ma chyba wszystkie możliwe opcje...
Długo nie szukałem bo dużo aut z LEDami (po seacie nie chce innych świateł) i panoramicznym dachem nie ma wiele na rynku. Akurat te które znalazłem z gwarancją w DE były 4 sztuki. A najtańsza i najciekawsza 25km ode mnie.
Na jeździe próbnej wyjechałem na autostradę i przy 120KM wcisnąłem kick-down. W tym momencie zapadła decyzja. do 100km/h odczucia przyśpieszania są porównywalne do Seata. Tylko auto jest znacznie cichsze... zabawa zaczyna się od 100km/h - 8 biegowy automat zamiata wszystko. (no poza S'kami i RS'kami) a udawany dźwięk z rur (tryb dynamic) daje fun!
Auto odbiorę w kwietniu.
Chcę poznać jak robić aktualizacje map (w poprzednim MMI 2G to tylko nagranie DVD) - tutaj słyszałem o aktywowaniu na adres MAC karty sieciowej. Mam legalnego VCDS HEX więc dam sobie radę

Mimo że mam gwarancję do 2020 to wiem ze dużo rzeczy można "domodzić"
Zdjęcia poniżej