Witam proszę o pomoc. Posiadam Audi 2.4 v6 170km BDV i mam problem z drżeniem karoserii który jest najsilniejsze między 1900 a 2000obr/min później ustaje ale też jest odczuwalne ale w mniejszym stopniu. VCDS nie pokazuje błędów, jak wejdę w bloki pomiarowe to pokazuje powyżej tych 1900obr wypadanie chwilowe na 4,5,6 cylindrze. Sprawdziłem już rozrząd i Katalizatory, i wymieniłem świece. Audi ogólnie ma mocy takiej jak powinna mieć ( mam porównanie ponieważ mam drugie a6 z silnikiem 2.4 v6 163km).
Z góry dziekuje za odp.
[BDV 2.4 170 KM] Audi 2.4 v6 BDV Drzenie i wypadanie zapłonu
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: Audi 2.4 v6 BDV Drzenie i wypadanie zapłonu
a poduszki silnika ? może kable są nie w tej kolejności na świecach ?daw1921 pisze:Witam proszę o pomoc. Posiadam Audi 2.4 v6 170km BDV i mam problem z drżeniem karoserii który jest najsilniejsze między 1900 a 2000obr/min później ustaje ale też jest odczuwalne ale w mniejszym stopniu. VCDS nie pokazuje błędów, jak wejdę w bloki pomiarowe to pokazuje powyżej tych 1900obr wypadanie chwilowe na 4,5,6 cylindrze. Sprawdziłem już rozrząd i Katalizatory, i wymieniłem świece. Audi ogólnie ma mocy takiej jak powinna mieć ( mam porównanie ponieważ mam drugie a6 z silnikiem 2.4 v6 163km).
Z góry dziekuje za odp.
_________________________________ Audi Quattro______________________________
Dwumasa nie daje innych objawów uszkodzenie pedał sprzęgła nie drży nie szarpie i jest cisza nawet jak delikatnie dotknę pedał sprzęgła. Dodam że auto zaczęło brać duże ilości oleju i nie ma mocy takiej jak powinna mieć. Dodatkowo zaczęło być słychać napinacz jak rano odpalam czego nie było słychać przed wymianą oleju.