Witam,
W dniu dzisiejszym wymieniłem wnętrze auta (Audi A6 C7 4G, 2012). Gość który to robił skonfigurował to tak aby oświetlenie boczków drzwi to było aktywne tylko kiedy są otwarte drzwi w aucie (zorientowałem się dopiero pod domem o tym fakcie, bo jechałem gdy było jasno wiec nie było to zauważalne)
Mam pytanie jak skonfigurować za pomocą VCDS'a tak aby oświetlenie to było aktywne również podczas jazdy ?
Nowe wnętrze - konfiguracja oświetlenia boczków drzwi
Pytanie czy gośc który Ci to robił podłączył to zgodnie z instrukcja fabryczna i czy masz aktywowane dodatkowe menu do regulacji jasności? Cała idea oświetlenia ambientnego jest taka, że działa ono podczas jazdy i jasność jest regulowana. Z tego co piszesz może wynikać że LEDy w drzwiach mogą być podpięte na krótko do oswietlenia wewnetrznego, które aktywuje sie po otwarciu drzwi. W tym przypadku kodowanie nic nie pomoże.
A6 C6 --> A7 4G
Nie, we wcześniejszym wnętrzu nie miałem oświetlenia w boczkach.Rozumiem ze wcześniej nie miałeś podświetlanych boczków ,prawdopdobnie podpiął pod lampki podświetlenia czerwoną lub białą .
Nie, nie mam funkcji regulacji jasności w menu wiec załóżmy, że jest to podpięte na krótko .Jak to w takim razie naprawić żeby działało poprawnie, zgodnie z instrukcją fabryczną? Czy muszę dokupić jakiś moduł czy po prostu inaczej to podpiąć?watronik7 pisze:Pytanie czy gośc który Ci to robił podłączył to zgodnie z instrukcja fabryczna i czy masz aktywowane dodatkowe menu do regulacji jasności? Cała idea oświetlenia ambientnego jest taka, że działa ono podczas jazdy i jasność jest regulowana. Z tego co piszesz może wynikać że LEDy w drzwiach mogą być podpięte na krótko do oswietlenia wewnetrznego, które aktywuje sie po otwarciu drzwi. W tym przypadku kodowanie nic nie pomoże.
Schematy i instrukcje montazu znajdziesz w ElsaWin. Po zalogowaniu do ErWin (ElsaWin online) mozna niemal cala Else pobrac w PDFach. Menu mozna zakodowac poprzez VCDS. Instrukcja TUTAJ
Zanim zaczniesz cokolwiek robic zapytaj gościa który Ci to robił gdzie sie wpiął i dlaczego nie zrobił tego zgodnie z instalacja fabryczną.
Zanim zaczniesz cokolwiek robic zapytaj gościa który Ci to robił gdzie sie wpiął i dlaczego nie zrobił tego zgodnie z instalacja fabryczną.
A6 C6 --> A7 4G