Brak stacji radiowych [a6 c7]
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Brak stacji radiowych [a6 c7]
Koledzy mam problem ze stacjami radiowymi w a6 c7 z 2011r sedanie a glownie chodzi o to ze w miescie sa generalnie wszystkie radia a jak wyjezdza sie poza miasto zanikaja tak jak by nie bylo zasiegu to samo sie dzieje jak wjezdzam do podziemnego garazu , na logike podejzewalbym jakis wzmacniacz czy antene. Co byscie poradzili i gdzie owych urzadzen szukac , dodam ze bledow na kompie nie ma za wszystkie porady z gory dzieki
Od paru dni rozkminiałem ten sam temat,aż wczoraj wziąłem się za to.
U mnie wywalało błąd:
02981 - Connection between Radio and Impedance Converter 1
02982 - Connection between Radio and Impedance Converter 2
Trzeba wyjąć panel klimatyzacji a potem radio.
![Obrazek]()
Tutaj widać wyjętą kostkę (biały wtyk) od anteny FM
![Obrazek]()
Tutaj widać co było przyczyną, jeden z konektorów był zagięty i kostka nie wchodziła do końca. Jakiś "mistrz" przede mną to składał.
![Obrazek]()
Radyjko gra i bucy teraz
U mnie wywalało błąd:
02981 - Connection between Radio and Impedance Converter 1
02982 - Connection between Radio and Impedance Converter 2
Trzeba wyjąć panel klimatyzacji a potem radio.
Tutaj widać wyjętą kostkę (biały wtyk) od anteny FM
Tutaj widać co było przyczyną, jeden z konektorów był zagięty i kostka nie wchodziła do końca. Jakiś "mistrz" przede mną to składał.
Radyjko gra i bucy teraz

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Wiec warto sprawdzic moze i u mnie cos podobnego powiedz tylko czy wyjmujac panel wystarczy podwarzyc czy cos trzeba wyktecac jesli podwarzyc to w ktorych miejscach
[ Dodano: 2018-02-23, 11:06 ]
A wiec dobralem sie do tej kostki u mnie jest tylko jedna ale wszystko z nia ok , dzieki za cenna podpowiedz szukamy dalej . Moze ktos wie jak poprowadzony jest ten kabel gdzie jest jakis wzmacniacz czy cos bo mi sie wydaje ze wlasnie gdzies wlasnie tu trzeba szukac
A wiec dobralem sie do tej kostki u mnie jest tylko jedna ale wszystko z nia ok , dzieki za cenna podpowiedz szukamy dalej . Moze ktos wie jak poprowadzony jest ten kabel gdzie jest jakis wzmacniacz czy cos bo mi sie wydaje ze wlasnie gdzies wlasnie tu trzeba szukac
Wzmacniacze są w boczkach przy tylnej szybie. Trzeba je po prostu ciągnąć są na metalowych klipsach. Też u siebie to sprawdzałem ale to nie było to.wojtass pisze:Wiec warto sprawdzic moze i u mnie cos podobnego powiedz tylko czy wyjmujac panel wystarczy podwarzyc czy cos trzeba wyktecac jesli podwarzyc to w ktorych miejscach