Świeca LPG i benzyna?
Świeca LPG i benzyna?
Cześć.
Chciałbym do mojej C5, 2.4 wymienić świece zapłonowe. Za kilka tygodni zamierzam wstawiać auto-gaz lecz do tej pory zamierzam wymienić mimo wszystko świece.
Czy polecicie firmę/model śmigający prawidłowo i dobrze na benzynie i lpg?
Pozdrawiam serdecznie!
Chciałbym do mojej C5, 2.4 wymienić świece zapłonowe. Za kilka tygodni zamierzam wstawiać auto-gaz lecz do tej pory zamierzam wymienić mimo wszystko świece.
Czy polecicie firmę/model śmigający prawidłowo i dobrze na benzynie i lpg?
Pozdrawiam serdecznie!
- teiwaz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Dokładnie świece x-elektrodowe do LPG są kant d@#$ rozbić. Jak chcesz miec coś lepszego to bierz jakies platyny np. od ngk albo denso irydowe, jak po taniości to wystarczy najtańsza Iskra. Generalnie iskry spokojnie wytrzymają od wymiany oleju do wymiany więc można je spokojnie wymieniać razem z olejem bo są mega tanie. Osobiście jeżdze na irydowych denso już 2 rok (ponad 20k przejechane) i nie ma żadnych problemów z nimi. Przed nimi gazownicy założyli jakieś boshowe 4 elektrodowe to nie wytrzymały nawet 10tyś. Auto kupiłem na platynach bosha i też nie moge złego słowa powiedzieć działały bez problemu i uratowały d. jak te wynalazki od gazowników nagle padły;) Jak padną denso to kolejne jakie planuje potestować to platyny od Iskry ponoć bardzo polecane na zagranicznych forach.
- Pieterb
- Administrator
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A4 B7
- Silnik: 1.8T 163KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna
Panowie ja się z tym nie zgodzę. U siebie mam 3elektrodowe i jest ok a mam je już ponad rok.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!
- Pieterb
- Administrator
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A4 B7
- Silnik: 1.8T 163KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna
Ok 30 tys
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!
ehh trochę się spóźniłem, jak coś to mogę sprawdzić w autodacie jakie producent zaleca świece do Twojego auta. Potrzebuję kod silnika i rocznik auta. Ale jak już kupiłeś to oby służyły bezawaryjnie.czaq pisze:Nie no z tym przerobieniem to już nie będę przezadzalkupiłem NGK za 30zl /szt i zobaczymy co się będzie działo
Pozdrawiam