Jako że ostatnio rozwiązałem kilka problemów, przyszedł i czas na ten.
Nie działa mi podgrzewanie foteli. Ani kierowcy, ani pasażera.
Podświetlenie pokręteł oraz klima sprawne.
Jedyny błąd z VCDS to:
Kod: Zaznacz cały
01810 - Actuating Motor for Temperature Flap; Right (V159)
41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent
01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71)
41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent
1274 - Nastawnik klapy spiętrzającej (V71)
Wiem że odnosi się to do jakiś klapek sterowania nawiewem, więc nie ma nic wspólnego z moim problemem.
Co powinienem w pierwszej kolejności sprawdzić?
Gdzie może być powód problemu?
Dodam, że fotele regulowane elektrycznie (wysokość) są sprawne.
[ Dodano: 2018-02-17, 13:07 ]
Witam,
dziś tak z głupa sprawdziłem sobie bezpieczniki - nie robiłem tego wcześniej, bo niedawno sprawdzałem wszystkie bezpieczniki, czy któryś nie jest przepalony. I moim oczom ukazał się widok nieoczekiwany.
Gniazdo nr 44 - bezpiecznik podgrzewania foteli - nie dość że nie biało bezpiecznika, to wygląda na całkowicie puste - brak jakiejkolwiek instalacji. W tym momencie zgłupłem.
Jak sprawdzić, czy przewody do podgrzewania są w fotelach - oczywiście bez demontowania ich, czyli w którym miejscu się one mniej więcej znajdują. Fotele są z regulacją elektryczną, więc i grzałki powinny być raczej. Może są niepodłączone, bo poprzedni właściciel coś kombinował?
[ Dodano: 2018-02-24, 21:21 ]
Ogarniałem dziś radio w aucie, wiec przy okazji obczaiłem podłączenie panelu klimatyzacji. Wygląda na to, że nie ma nawet przewodów odnośnie podgrzewania foteli. W planach mam to zrobić, jeśli moje fotele mają wbudowaną grzałkę. Pozostanie mi tylko zamontowanie okablowania i powinno zatrybić.