Gdy kupiłem auto w którym oc kończyło się za kilka dni postanowiłem nie czekać i zadzwonić do agenta ubezpieczeniowego aby wykupić OC ku mojemu zdziwieniu cena 1500zl była dość wysoka, zgodziłem się na taką cenę po prosu chciałem mieć to z głowy, Pani agent wysłała wniosek do centrali MTU po chwili otrzymałem dokumenty drogą elektroniczną, wpłaciłem całość rocznej składki 1500zl. Po kilku dniach dostałem propozycję OC + AC + NNW + Asistance w AXA za 2500zł więc taką propozycję przyjąłem, wysłałem odstąpienie od umowy do MTU, po długim oczekiwaniu na jakikolwiek kontakt z MTU postanowiłem zadzwonić, niestety ku mojemu rozczarowani konsultantka telefoniczna poinformowała mnie ze nie mam prawa odstąpienia od umowy OC ponieważ Pani agent do której dzwoniłem nie ma prawa sprzedawać polis zdalnie (czy jakoś tak) pomimo tłumaczeń iż nie bylem tego świadom, wszyscy konsultanci w MTU (a rozmawiałem z 5) stanowczo twierdza, iż nie ma żadnych prawnych podstaw do wypowiedzenia polisy!

Czy oby na pewno? chyba istnieje coś takiego jak prawa konsumenta prawda czy prawa ubezpieczonych, prawda?
Nigdy nie byłem w takiej sytuacji nie za bardzo wiem jak można walczyć z ubezpieczycielem który jak już złapie klienta to już go nie wypości...

Proszę was forumowiczów o wypowiedzi i rady
Dziękuję za przeczytanie mojego posta, pozdrawiam