Witam
Potrzebuje kupić gdzieś cztery śruby służace do mocowania górnej plastikowej osłony silnika (tej z napisem V6 TDI). W salonie wołają za nie 120zł za cztery sztuki, to trochę duzo jak na cztery śruby z gumą w środku. Może ktos z klubowiczów zna jakiś sklep internetowy gdzie można kupić takie śruby- oczywiście zamienniki.
pozdrawiam
[A6 C5 2,5 TDI 150 KM AKN] osłona plastikowa silnika
A jaka jest fachowa nazwa tej śruby, bo w internecie nie mogę nic znaleźć?slavi16 pisze:qba001, może w serwisie źle Cię zrozumieli! 30 zeta za jedno mocowanie? Mam co prawda inny silnik, ale do swojego za komplet trzech sztuk zapłaciłem (jeśli dobrze pamiętam) około 30 zł.
Jeśli faktycznie jest to takie drogie, to lepiej poszukać w sklepach, szrotach czy w necie
Kuba
-
- Forum Audi A6 / A7
zwykla sruba, sciecie "glowki" fleksa, wkrecenie w kolektor a nakretkami (o ile pamietam 10tki) robisz ten "dystans" ze zdjecia, zakladasz pokrywe i zakrecasz oczywiscie nakretka
Mozna sprawdzic w dokumentacji technicznej do jakich aut i marek szly te "szpilki" i wtedy poszukiwac ale nie mialem czasu na takie researchy. W ASO jak pamietam chyba ze 35 zyla sztuka (x4) a rozwiazanie home-made pewnie ze 3pln max
Przemek
Mozna sprawdzic w dokumentacji technicznej do jakich aut i marek szly te "szpilki" i wtedy poszukiwac ale nie mialem czasu na takie researchy. W ASO jak pamietam chyba ze 35 zyla sztuka (x4) a rozwiazanie home-made pewnie ze 3pln max
Przemek
vw passat 2.5V6TDI TIP: seria->box->chip autoseby->chip wlasny