No i dupa obawiam się że moją skrzynie ch** juz bierze a kasy brak, problem jest taki ze biegi do 4 przy spokojnej jeździe dzialaja idealnie, ale 5 juz nie wrzuci , przy 4 jadąc 120 słychać taki odgłos piśniecia cos w podobie do turbiny(tylko porównuje) ale 5 biegu nie wrzuci, ostatnio bylo podobnie samochód postal 2dni i 5 była. Problem nie jest tylko z 5 biegiem, na zimnym silniku, z 1 na 2 wrzuci dobrze, następnie z 2 na 3 2300-2400obr. Zmiana biegu nagle skok do 3300obr. Ale tylko na zimnym silniku kolejna sprawa, szarpniecie takie ze mało co głowy nie odpadna podczas jazdy z biegu 2 na 3 przy wcisnietym pedale 4/5 najgorzej, jak pedal gazu w podłogę jest to nie szarpnie aż tak.
Dziękuję za pomoc z góry, możecie mówić co tu moze być, ile regeneracja skrzyni? Może kupić od gościa który sprzedaje na części samochody, bo w chwili obecnej to stać mnie zeby pelen bak zalać? Pozdrawiam do dam ze skrzynia zwykła klasyczna(hydrauliczna).
Audi audi a6c5 1.9tdi 110km
Audi a6c5 brak 5biegu
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Nic nie robiłem, zaprowadze zeby pod kompa podpieli, a następnie olej wymienię. Jakies jeszcze pomysły? Moze ktos mial podobny problem?
[ Dodano: 2018-02-08, 14:06 ]
Dobra juz domyślam sie co moze być, prawdopodobnie jest zużyty konwerter, bo przy stalej prędkości 80-90 czuć drgania które po czasie ustają ale po chwili dalej. Ale co z ta 5 to nwm dalej
[ Dodano: 2018-02-08, 14:06 ]
Dobra juz domyślam sie co moze być, prawdopodobnie jest zużyty konwerter, bo przy stalej prędkości 80-90 czuć drgania które po czasie ustają ale po chwili dalej. Ale co z ta 5 to nwm dalej