Witam, otóż problem jak w temacie.
W trybie Auto nie zapalają mi się w ciągu dnia światła dzienne tylko zawsze ksenony. Ale gorsze jest to że do tych ksenonów nie zapalają się zegary.
Świecą tylko wskazówki, w ciągu dnia rozumiem ale zegary nie zapalają się nawet po ciemku. Po włączeniu trybu auto zegary podświetlą się na sekundę i gasną. Po przekręceniu włącznika w pozycję mijania wszystko jest ok.
Podejrzewałem za brak włączania w dzień świateł dziennych czujnik zmierzchu ale skoro auto "widzi ciemność" to dlaczego nie podświetla zegarów?
Auto mam od niedawna, może ktoś kiedyś coś poprzestawiał, jakieś pomysły?
Brak podświetlenia zegarów w trybie Auto nawet nocą
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
To samo u mnie. Nikt nic nie poradzi? Jak auto stało kilka dni z odpiętym aku wszystko wróciło do normy, niestety na krótko. Znów to samo. Dodam że podświetlenie zegarów świeci jak jest jasno. Wystarczy wkechać pod most albo w ciemny las aby zobaczyć jak gaśnie. Tak jakby czujnik zmierzchu działał na odwrót. Jak jest jasno zegary świecą, jak jest cino nie świecą
Re: Brak podświetlenia zegarów w trybie Auto nawet nocą
joajer pisze:Witam, otóż problem jak w temacie.
W trybie Auto nie zapalają mi się w ciągu dnia światła dzienne tylko zawsze ksenony. Ale gorsze jest to że do tych ksenonów nie zapalają się zegary.
Świecą tylko wskazówki, w ciągu dnia rozumiem ale zegary nie zapalają się nawet po ciemku. Po włączeniu trybu auto zegary podświetlą się na sekundę i gasną. Po przekręceniu włącznika w pozycję mijania wszystko jest ok.
Podejrzewałem za brak włączania w dzień świateł dziennych czujnik zmierzchu ale skoro auto "widzi ciemność" to dlaczego nie podświetla zegarów?
Auto mam od niedawna, może ktoś kiedyś coś poprzestawiał, jakieś pomysły?
Mam ten sam problem. Dodatkowo czujnik deszczu nie działa. Wszystko działało poprawnie póki nie oddałem to na odblokowanie FISu. Po tym zabiegu świeci się błąd od czujnika zmierzchu. Gość który mi to robił powiedział że to przez nie oryginalną szybę

Audi A6 C6
- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Jak ja uwielbiam takie pieprzenie "fachowców"!Koniar pisze: Gość który mi to robił powiedział że to przez nie oryginalną szybę .

[ Dodano: 2020-01-27, 12:07 ]
Ja bym szukał przyczyny w sterowniku świateł.
Było A6 C5 Avant 1,8T AEB LPG. Przez 7 lat trochę w nim pogrzebałem.