Witam,
Jak wymusić na navi trasę, jeśli chcę jechać trochę inaczej niż mi navi podpowiada? Chodzi mi o sytuację, gdy chcę jechać przez konkretne miasto, lecz nie znam jakiegoś konkretnego adresu?
Czy navi przyjmie jako cel pośredni samo miasto? Nie udało mi się tak tego zrobić...
Pozdrawiam
[Navi plus] Cele pośrednie czyli jak wymusić trasę?
Eksperymentowałem z tym punktem pośrednim i kiszka
Po wybraniu celu głównego (który jest oznaczony ma mapie flagą, bomam go zapamiętanego w liście Top) wchodzę ponownie w opcję miasto, wybieram punkt na mapie i zatwierdzam przyciśnięciem prawego pokrętła. Jest beep i spiker mówi, że oblicza drogę i czas do pośredniego celu podróży. Tylko, że potem nic się nie dzieje, tzn. trasa nie zostaje zmodyfikowana.
Zauważyłem też, że jak dojeżdżam do celu, to wtedy spiker mówi, że doterłem do pośredniego celu podróży, a potem, że dotarłem do celu podróży.
Wygląda więc na to, że nie zapamiętał celu pośredniego...
A może powinienem najpierw podać cel pośredni a potem docelowy?
Pozdrawiam

Po wybraniu celu głównego (który jest oznaczony ma mapie flagą, bomam go zapamiętanego w liście Top) wchodzę ponownie w opcję miasto, wybieram punkt na mapie i zatwierdzam przyciśnięciem prawego pokrętła. Jest beep i spiker mówi, że oblicza drogę i czas do pośredniego celu podróży. Tylko, że potem nic się nie dzieje, tzn. trasa nie zostaje zmodyfikowana.
Zauważyłem też, że jak dojeżdżam do celu, to wtedy spiker mówi, że doterłem do pośredniego celu podróży, a potem, że dotarłem do celu podróży.
Wygląda więc na to, że nie zapamiętał celu pośredniego...
A może powinienem najpierw podać cel pośredni a potem docelowy?
Pozdrawiam
Przeprowadziłem kolejne testy
Wszystko działa ok - jeśli wprowadzanie celu pośredniego poprzez cel na mapie odbywa się na postoju. Jak robiłem to podczas jazdy, to kiszka. Nie wiem dlaczego prawdę mówiąc... Ale nic to - najważniejsze, że mogę wymuszać trasę choć trochę.
No i cel pośredni może być tylko jeden...
Pozdrawiam z wiosennej wawy (jeszcze w zimowych kapciach
)

Wszystko działa ok - jeśli wprowadzanie celu pośredniego poprzez cel na mapie odbywa się na postoju. Jak robiłem to podczas jazdy, to kiszka. Nie wiem dlaczego prawdę mówiąc... Ale nic to - najważniejsze, że mogę wymuszać trasę choć trochę.
No i cel pośredni może być tylko jeden...
Pozdrawiam z wiosennej wawy (jeszcze w zimowych kapciach

Zrobiłem dziś większą trasę z wykorzystaniem celu pośredniego. Z wawy do Mysłowic (po amortyzatory do tylnej klapy w Avant
) przez Opoczno (naprawa FIS :mrgreen: ).
Zadziałało super! Tylko miałem ustawiony tryb krótkiej trasy i navi zafundowała mi wycieczkę po wsiach grójeckich :mrgreen:
I w pewnym momencie rozwalił mnie lektor PL mówiąc na prostej drodze: proszę się przygotować do jazdy wprost :-D

Zadziałało super! Tylko miałem ustawiony tryb krótkiej trasy i navi zafundowała mi wycieczkę po wsiach grójeckich :mrgreen:
I w pewnym momencie rozwalił mnie lektor PL mówiąc na prostej drodze: proszę się przygotować do jazdy wprost :-D