stuki w silniku
stuki w silniku
Witam. Mam taki problem po odpaleniu slychac klepanie w silniku z prawej strony po dodaniu lekko gazu stuki slychac ale ciszej, dodam ze napinacze gorne zostały wymienione na nowe, orginalne. Co to może być jak nie napinacze? 
-
0x4B25A
sprawdze jeszcze raz ustawienie rozrządu ale watpie ze się przestawil
[ Dodano: 2013-10-16, 22:17 ]
witam. mam jeszcze takie pytanie czy te metaliczne stuki mogą być spowodowane tym ze wtryski się kończą? ogolnie czytałem trochę na forum i zaopserwowalem u mnie ze na rozgrzanym silniku po kilku minutach przy odpaleniu zacina się. byłem u mechanika na kompie i powiedział ze wtryski sa ok. jest to bardzo denerwujące te stuki
[ Dodano: 2013-10-16, 22:17 ]
witam. mam jeszcze takie pytanie czy te metaliczne stuki mogą być spowodowane tym ze wtryski się kończą? ogolnie czytałem trochę na forum i zaopserwowalem u mnie ze na rozgrzanym silniku po kilku minutach przy odpaleniu zacina się. byłem u mechanika na kompie i powiedział ze wtryski sa ok. jest to bardzo denerwujące te stuki
-
Dawid_Szczecin
- Forum Audi A6 / A7

Nie wiem, czy zauważyłeś, ale posty są w czort stare:)Witam isiek mam ten same obiawy,rozwiązałes juz ten problem?Tez mam stuki ze prawej strony silnika i faluja mi lekko obroty na zimnym silniku,ale nie kopci ani sie nie zacina przy odpalaniu.
Jak ten mechanik szklanki widział w tym silniku to rozrząd też napewno dobrze ustawił:) Sorki za sarkazm, ale sam bujałem się z wieloma problemami z moim autem po wizytach u mechaników (a wszystkie moje problemu zaczeły się od wymiany napinaczy). 90% mechaników kompletnie nie ma pojęcia jak ustawia się prawidłowo rozrząd w tych silnikach. Może autor tych postów trafił na tego co jest super i mieści się w tych 10%, ale ciekawe czy jego problemy zaczeły się po wymianie napinaczy, czy już miał je wcześniej.isiek pisze:Rozrząd był dobrze ustawiony i sprawdzony. Mechanik twierdzi ze mogą być to szklanki.