Od 6 miesięcy jestem posiadaczem audi A6 C6 3.0 TDI Silnik ASB skrzynia JML.
Wydaje mi się że skrzynia się powoli kończy...
Opisze kilka zachowań skrzyni które mi się nie podobają.
-Przy jeździe z prędkością X (nie ma roznicy jaką) i nieciśnięciu na pedał gazu, samochód nie przyspiesza od razu, znaczy nie zbija biegu od razy tylko po kilku chwilach (jadać 80 na 6 biegu, wciskając gaz, zaczyna przyspieszać, ale dopiero po kilku sekundach zbija bieg w dół żeby auto było bardziej dynamiczne ) - Nie zawsze sie to dzieje, powiedział bym ze ma swoje dni...
-Kolejna sprawa że czasami po naciśnięciu na pedal gazu aż do podłogi ( wraz z kick down) bieg również nie zmienia się od razu, ale jak już zmieni to jest takie łupniecie o podłogę jak by ktoś młotem od dołu przywalił, tez nie jest to stała zależność, raz walnie, raz nie (staram sie nie wciskać az do końca bez potrzeby

Sprawa sprzęgła hydrokinetycznego tez nie jest jasna, jadąc około 60-70 km/h obroty skaczą 100-200 obrotów bez ruszania gazem. Jadąc 90 km/h i odpuszczając gaz, obroty spadają po czym skaczą mniej więcej o 400 obr/min ( również nie dotykam gazu ani biegi się nie redukują)
Auto ma przejechane 360 tys (nie wiem czy był olej wymieniany, ale wydaje mi się żeby był)
Od kiedy kupiłem auto najbardziej denerwowało mnie to łupnięcie o podłogę przy zmianie biegu, ale nie było to jakieś częste, również wydaje mi się ze na początku nie było tego muła ze skrzynia biegów...
Dajcie znac co o tym sadzicie